Akvaryum temizlik.

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Akvaryum camımda bir sürü yosun oluştu. En son 2 ya da 3 hafta önce temizlemiştim. Yarın temizlemeyi düşünüyorum. Temizlik yaparken balıkları ve karidesleri ayrı bir kaba almalı mıyım, yoksa almadan da temizlik yapabilir miyim?

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Akvaryum camımda bir sürü yosun oluştu. En son 2 ya da 3 hafta önce temizlemiştim. Yarın temizlemeyi düşünüyorum. Temizlik yaparken balıkları ve karidesleri ayrı bir kaba almalı mıyım, yoksa almadan da temizlik yapabilir miyim?
Almadan da temizleyebilirsin. Sadece yosunları kazdıktan ve temizlik yaptıktan sonra iyi bir dipe çekimi yapman gerek. İyi hobiler dilerim.😊

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Hocam dip çekimi yaparken bitkiler yerinden çıkıyor akvaryum ekstra kirleniyor bunu nasıl önleyebilirim.
Ağzı geniş dip çekim hortumları var, onunla çekmeyi deneyebilirsin. Fakat pek fazla pislik çekmiyor. Veya ince uçlu bir hortumla tüm akvaryumun dibini çekmeniz gerek. Bitkili akvaryumlar hakkında @Mertali ve @Utgea daha bilgili. Benim tavsiyem bu şekilde, yardım edebildiysem ne mutlu. İyi hobiler.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Balıkları çıkarmadan temizlik yapın, balıklar sık ortam değiştirebileceğiniz canlılar değil. Bitkileri yeni diktiyseniz henüz kök salmamışlardır. Bitkilere fazla yaklaşmadan, kumu kaldırmadan yapabildiğiniz kadar dip çekimi yapın yeter.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Camlardaki algleri bir sünger yardımıyla elinizden geldiği kadar temizleyin. Hatırladığım kadarı ile akvaryumunuz çok büyük değil standart bir hava hortumu yardımı ile detaylı ve yavaş şekilde dip çekimi yapabilirsiniz 5-10dk dan fazla vaktinizi almaz diye düşünüyorum. Ben elimin ya da dip çekim bombasının girmediği sık bitkili alanlarda veya kaya/kök diplerinde bu şekilde yapıyorum, hatta uğraşırım derseniz hava hortumunu bir şiş'e ucunu daraltmadan bağlayıp ya da yapıştırırsanız hortumun su içinde kıvrılmasını engelleyip daha rahat şekilde temizlik yapabilirsiniz. Mertali'nin dediği gibi canlıları çıkarmadan temizlik yapın.

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Camlardaki algleri bir sünger yardımıyla elinizden geldiği kadar temizleyin. Hatırladığım kadarı ile akvaryumunuz çok büyük değil standart bir hava hortumu yardımı ile detaylı ve yavaş şekilde dip çekimi yapabilirsiniz 5-10dk dan fazla vaktinizi almaz diye düşünüyorum. Ben elimin ya da dip çekim bombasının girmediği sık bitkili alanlarda veya kaya/kök diplerinde bu şekilde yapıyorum, hatta uğraşırım derseniz hava hortumunu bir şiş'e ucunu daraltmadan bağlayıp ya da yapıştırırsanız hortumun su içinde kıvrılmasını engelleyip daha rahat şekilde temizlik yapabilirsiniz. Mertali'nin dediği gibi canlıları çıkarmadan temizlik yapın.
Hocam yeni konu açıp size yeni bir soruyu öyle mi sorim , yoksa burdan bir sorum var onu burdan mı sorim?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hocam yeni konu açıp size yeni bir soruyu öyle mi sorim , yoksa burdan bir sorum var onu burdan mı sorim?
Moderatör kadrosunda değilim o yüzden sistemin nasıl işlediğini pek bilmiyorum ancak sorunuz, açmış olduğunuz bu konudan tamamen bağımsız ise daha sonra bakacak ve ihtiyacı olabilecek kişilerin rahat erişmesi için yeni bir konu açmanız bence daha iyi olur. Ancak benim için fark eden bir durum yok istediğiniz yerden sorabilirsiniz :)