Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şu anda akvaryuma dip çekim ve pipo filtre temizliği yapıyorum. Akvaryumun iç camları yağlanmış gibi biraz vıcık bir halde. İç camları temizlerken temiz bir bez ile temizlesem sorun olurmu?
Şu anda akvaryuma dip çekim ve pipo filtre temizliği yapıyorum. Akvaryumun iç camları yağlanmış gibi biraz vıcık bir halde. İç camları temizlerken temiz bir bez ile temizlesem sorun olurmu?
Bez kullanımını önermiyorum. Eski bir kıyafet, temizlik bezi veya herhangi başka bir bezin boya ya da başka kimyasalları salma riski vardır. Dolu akvaryumlarda, sadece ön camı jilet ile kazıyabilirsiniz. Arka ve yan camlardaki biyofilm ve yosun tabakası besleyici bir tabakadır kalmasında fayda olduğunu düşünüyorum. Su döngüsü oturunca bu tabaka vatoz ve salyangoz eklerseniz tüketilir sonrasında çok büyümez muhtemelen. Kendi akvaryumlarımda sadece japon balığı beslediğim zamanlarda, haftada bir ön camı elyaf ile silerdim. Ayda bir de jilet ile kazırdım.