Kireç çözücü yerine ben dış yüzeydeki kireci toz soda, sirke ve tuz karışımı ile ovalayıp sonra traş jileti ile yavaşça kazıyarak çıkarttım. Kimyasalsız bana göre en iyi yöntem.Tekrar kullanmak istediğim akvaryumda çok fazla kireç var. Sizce nasıl temizlemem lazım? Kireç çözücü gibi kimyasal kullanmalı mıyım?
Dış yüzeydeki o kadar sert olmaz amaKireç çözücü yerine ben dış yüzeydeki kireci toz soda, sirke ve tuz karışımı ile ovalayıp sonra traş jileti ile yavaşça kazıyarak çıkarttım. Kimyasalsız bana göre en iyi yöntem.
Açıkçası ben hiç hatırlamıyorum.İki yıl önce yapmıştım ama kireç temizleyici döktükten sonra 5 6 kere iyice durularsanız sorun olacağını sanmıyorum özellikle bir markayıda kullanmamıştım zaten.Kimyasal olarak hangi markayı önerirsiniz? Açıkçası o kadar çok uğraşmak istemiyorum.
Bir önemi yok. Ama en iyisi kimyasal oranı daha düşün şeylere yönelmen. Tabii kullandıktan sonra akvaryumu iyice yıkamayı ve iyice havalandırmayı unutma. Özellikle silikon kısımlarını iyice durula. İyi hobiler dilerim.Kimyasal olarak hangi markayı önerirsiniz? Açıkçası o kadar çok uğraşmak istemiyorum.