Akvaryum Kireç Temizliği

KenanExe

Yumurta
Üye
Tekrar kullanmak istediğim akvaryumda çok fazla kireç var. Sizce nasıl temizlemem lazım? Kireç çözücü gibi kimyasal kullanmalı mıyım?

akvaryumhane

Pupa
Üye
Tekrar kullanmak istediğim akvaryumda çok fazla kireç var. Sizce nasıl temizlemem lazım? Kireç çözücü gibi kimyasal kullanmalı mıyım?
Kireç çözücü yerine ben dış yüzeydeki kireci toz soda, sirke ve tuz karışımı ile ovalayıp sonra traş jileti ile yavaşça kazıyarak çıkarttım. Kimyasalsız bana göre en iyi yöntem.

lordqne

Pupa
Üye
Ben kullanmıştım sorun yaşamadım birde hırfavatçılarda boya kazıma jileti var onlarla yapabilirsin.

Kireç çözücü yerine ben dış yüzeydeki kireci toz soda, sirke ve tuz karışımı ile ovalayıp sonra traş jileti ile yavaşça kazıyarak çıkarttım. Kimyasalsız bana göre en iyi yöntem.
Dış yüzeydeki o kadar sert olmaz ama

KenanExe

Yumurta
Üye
Kimyasal olarak hangi markayı önerirsiniz? Açıkçası o kadar çok uğraşmak istemiyorum.

lordqne

Pupa
Üye
Kimyasal olarak hangi markayı önerirsiniz? Açıkçası o kadar çok uğraşmak istemiyorum.
Açıkçası ben hiç hatırlamıyorum.İki yıl önce yapmıştım ama kireç temizleyici döktükten sonra 5 6 kere iyice durularsanız sorun olacağını sanmıyorum özellikle bir markayıda kullanmamıştım zaten.

akvaryumhane

Pupa
Üye
Bir önemi yok. Ama en iyisi kimyasal oranı daha düşün şeylere yönelmen. Tabii kullandıktan sonra akvaryumu iyice yıkamayı ve iyice havalandırmayı unutma. Özellikle silikon kısımlarını iyice durula. İyi hobiler dilerim.