Akvaryum için bir kaç tavsiye ve Feedback istiyorum.

sonvize

Yumurta
Üye
Kurulumuna 2022 ortalarında başladığım.Akvaryumumun güncel resmini aşağıya ekliyorum.Sizlerden genel bir göz atmanızı varsa hatalarımı eksiklerimi dile getirmenizi istiyorum.Bunun dışında CO2 ve filtre hususunda tavsiyeler istiyorum.Öncelikle akvaryumda kullandığım ekipman ve canlılardan bahsedeyim.Canlı olarak Neon Tetra, Pigme Cory, Bloody Mary ve Ramshorn var.Bitki olarak ise Monte Carlo, Vallisneria ve Egeria Najas var.Ekipman kısmına gelicek olursak Lifetech 835 olduğunu düşündüğüm dış filtre(Düşündüğüm diyorum emin değilim bir arkadaşım eskiden kullandığı filtreyi hediye etti, büyük bir filtre ama vanalarında kısabildiğim kadar kıstım).Wolfmar silverplant aydınlatma ve Tetra HT50 ısıtıcı kullanıyorum.Sorun yaşadığım kısımlara artık gelelim.İlk sorunum CO2 3 ay öncesine kadar mayalı sistem kullanıyordum, ancak mayalı sistemde stabilite kuramadım mayalı sistemin sağladığı CO2 çok fazla geliyor.(CO2 için Aquario Neo Tiny difüzör ve Ista CO2 indicator kullanıyorum)Sürekli belirli bi saat co2 kapatıp açmam gerekiyor buda PH seviyesinde ciddi dalgalanmalar yapıyor.Balıklar için sorun teşkil edeceğini ve su yüzeyinde yağlanma yaptığı için mayalı sistemden vazgeçip CO2 tüpü alma fikri kafama daha çok yatmaya başladı.CO2 tüpü konusunda düşük maliyetli bir şekilde nasıl çözerim?(Yoksa çözemezsin git 0,5Lt ISTA CO2 tüp seti al mı dersiniz).Bir diğer sorunumda dış filtrenin karides yavrularını çekiyor olması.Bunu emiş borusuna pipo filtre benzeri birşey takarak yada başka bir pratik modifikasyon yoluyla çözebilir miyim?(Dış filtre kullanıyor olma sebeplerinden birincisi filtre ücretsiz geldi :D ikincisi akvaryum küçük birde filtre yer kaplasın istemiyor olmam).Genel durumlar bu şekilde bakıyorumda ne yazmışım be :D Okuyan arkadaşların gözlerine sağlık :D
İyi günler
IMG_6149.jpg

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Dış filtrenin emiş borusuna sünger, elyaf gibi birşey takabilirsin. Ya da bir kadın çorabı veya ince sineklik ile kapatabilirsin. Bir soruda ben sorayım Lifetech 835 almayı düşünüyorum fakat kimisi su sızdırıyor ya da yüksek sesli çalışıyor gibi şikayetlerde bulunmuş bazı yerlerde emin olamadım. Siz buna benzer bir sorun ile karşılaştınız mı hiç?

sonvize

Yumurta
Üye
Dış filtrenin emiş borusuna sünger, elyaf gibi birşey takabilirsin. Ya da bir kadın çorabı veya ince sineklik ile kapatabilirsin. Bir soruda ben sorayım Lifetech 835 almayı düşünüyorum fakat kimisi su sızdırıyor ya da yüksek sesli çalışıyor gibi şikayetlerde bulunmuş bazı yerlerde emin olamadım. Siz buna benzer bir sorun ile karşılaştınız mı hiç?
Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum.Biraz sesli kabul(ses düzeyini şu şekilde daha net açıklayayım diğer odalar veya koridorda kapı açık haliyle dahi duyulmuyor ama bulunduğu odaya girince sesi geliyor) ama sus sızdırması gibi bir durumla karşılaşmadım ki bendeki biraz eski ve fitilleri yıpranmış olmasına rağmen.Ancak ben bakım günlerinde filtreyi kapatıp yapıyorum ve 3 kere başıma fişe tekrar taktığımda çevirmemesi gibi sorun oldu onda da içindeki pervaneyi söküp bobin kısmını iyice silip geri takınca sorun olmadı, çalışmaya devam etti.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum.Biraz sesli kabul(ses düzeyini şu şekilde daha net açıklayayım diğer odalar veya koridorda kapı açık haliyle dahi duyulmuyor ama bulunduğu odaya girince sesi geliyor) ama sus sızdırması gibi bir durumla karşılaşmadım ki bendeki biraz eski ve fitilleri yıpranmış olmasına rağmen.Ancak ben bakım günlerinde filtreyi kapatıp yapıyorum ve 3 kere başıma fişe tekrar taktığımda çevirmemesi gibi sorun oldu onda da içindeki pervaneyi söküp bobin kısmını iyice silip geri takınca sorun olmadı, çalışmaya devam etti.
Dediğiniz ses bulunduğu odada uyuyacak ve ders çalışacak birisini etkileyecek düzeyde mi peki yoksa hafif bir uğultu gibi mi?

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
0.5 istalar şu an 2500-3000 tl arası. Onun yerine atakan petshoptan 2 litrelik tüp ile selanoid valfi bir regülatör alırsan da 2800 civarı ediyor, üşenmedim tek tek baktım😁. Anlayacağın marka bir şey almaktansa böyle olmak daha mantıklı. Hem 200 lira cebinde kalsın hem de 4 katı fazla karbondioksitin olsun. Üstelik 0.5 tüpü doldurtmak istesen doldurmazlar. Onun dışında ikinci el bulabilirsin. Eğer tanıdık tekel sahibi falan varsa onlara da sorabilirsin. Tam olarak ne için kullanıyorlar bilmiyorum ama bazılarında oluyor. Akvaryumun Harika bu arada.

sonvize

Yumurta
Üye
Dediğiniz ses bulunduğu odada uyuyacak ve ders çalışacak birisini etkileyecek düzeyde mi peki yoksa hafif bir uğultu gibi mi?
Bulunduğu oda da ben bir kaç kez uyudum.Herhangi bir sorun yaşamadım.Ancak bir misafirim kapatmamı istedi.Sesi nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama Tetra APS 50 nin sesinden fazla olduğu kesin.Böyle bozuk bilgisayar fan sesi gibi düşünebilirsin.Ayrıca benim dış filtre bir dolapta değil baya çalışma masasının altında açıkta duruyor.

sonvize

Yumurta
Üye
0.5 istalar şu an 2500-3000 tl arası. Onun yerine atakan petshoptan 2 litrelik tüp ile selanoid valfi bir regülatör alırsan da 2800 civarı ediyor, üşenmedim tek tek baktım😁. Anlayacağın marka bir şey almaktansa böyle olmak daha mantıklı. Hem 200 lira cebinde kalsın hem de 4 katı fazla karbondioksitin olsun. Üstelik 0.5 tüpü doldurtmak istesen doldurmazlar. Onun dışında ikinci el bulabilirsin. Eğer tanıdık tekel sahibi falan varsa onlara da sorabilirsin. Tam olarak ne için kullanıyorlar bilmiyorum ama bazılarında oluyor. Akvaryumun Harika bu arada.
Akvaryum için teşekkür ederim.Letgodan baktım gölbaşında biri 1750 ye veriyor.Alırken dikkat etmem gereken birşey var mı? Şurasına bak gibi gibi...

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Son kullanma tarihine bak, dokuluk oranını sorabilirsin. Birde selanoid valfli olmasına dikkat et. hem ayriyeten çekvalf koyman gerekir hemde her gün senin açıp kapaman gerekir. Onun dışında bir şey yok.

sonvize

Yumurta
Üye
Son kullanma tarihine bak, dokuluk oranını sorabilirsin. Birde selanoid valfli olmasına dikkat et. hem ayriyeten çekvalf koyman gerekir hemde her gün senin açıp kapaman gerekir. Onun dışında bir şey yok.
Üzerinde yıldız marka regülatör olduğunu belirtmiş.Ancak selenoid valf ile ilgili birşey belirtmemiş.Yanlışsam beni lütfen düzelt selenoid valf saten kendi açılıp kapanması için gerekli olan parça değil mi ?
Ayrıca birde sürekli aç kapa yapmak sağlıklı mı ? Onun yerine bir dozaj belirleyip açık tutmak belirli bir stabilite oluşturmak daha sağlıklı değil mi? Tamamen acemilikten soruyorum.

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Üzerinde yıldız marka regülatör olduğunu belirtmiş.Ancak selenoid valf ile ilgili birşey belirtmemiş.Yanlışsam beni lütfen düzelt selenoid valf saten kendi açılıp kapanması için gerekli olan parça değil mi ?
Ayrıca birde sürekli aç kapa yapmak sağlıklı mı ? Onun yerine bir dozaj belirleyip açık tutmak belirli bir stabilite oluşturmak daha sağlıklı değil mi? Tamamen acemilikten soruyorum.
Co2 indikatörü devamlı yeşili gösterecek şekilde ayarlaman lazım. Bunu örneğin 5 saat açık 1 saat kapalı olarak ta ayarlayabilirsin, ışıktan 2 saat önce açılıp ışıkla beraber kapanacak şekilde de ayarlayabilirsin. Senin gözlemine, ve tecrübelerine göre ayarlaman lazım bunu. Sen fotoğrafını buraya at ben olup olmadığını söylerim.

sonvize

Yumurta
Üye
@Utgea @Mertali sizler bildiğim kadarıyla ankarada yaşıyorsunuz.İkinci el CO2 tüpü aldım içinde az vardı ve yaklaşık 2 aydır kullanıyorum.Bitti.Ankarada nerelerde dolum yapabilirim.Aldığım kişi Yiba çarşısının orada olduğunu söyledi.Sizin bildiğiniz yerler var mı? Birde bu CO2 indicator sıvısını ne sıklıkla değiştirmeliyim.

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
@Utgea @Mertali sizler bildiğim kadarıyla ankarada yaşıyorsunuz.İkinci el CO2 tüpü aldım içinde az vardı ve yaklaşık 2 aydır kullanıyorum.Bitti.Ankarada nerelerde dolum yapabilirim.Aldığım kişi Yiba çarşısının orada olduğunu söyledi.Sizin bildiğiniz yerler var mı? Birde bu CO2 indicator sıvısını ne sıklıkla değiştirmeliyim.
Tüp nerede doldurulur bilmiyorum. İndikatörlerin arkasında yazar ne sıklıkla değiştirmeniz gerektiği ama genelde yazandan uzun gider. 3-4 aya kadar kullanabilirsiniz.