Balık almak istiyorum ve akvaryumla alakalı hiçbir bilgim yok. Filtre nasıl olmalı, ne büyüklükte bir akvaryum almalıyım, ne tür balık almalıyım? Başlangıç için bana biraz bilgi verir misiniz?
Akvaryum büyüklüğü ve filtre tamamen besleyeceğiniz balığa bağlı, tavsiyem önce hangi türü beslemek istediğinize karar verin. Sonrasında o türün akvaryum hacmi/filtre ihtiyacı/bakım bilgisi vb. soruları sorabilirsiniz.Balık almak istiyorum ve akvaryumla alakalı hiçbir bilgim yok. Filtre nasıl olmalı, ne büyüklükte bir akvaryum almalıyım, ne tür balık almalıyım? Başlangıç için bana biraz bilgi verir misiniz?
Lepistes türünü beslemek istiyorum ve 30 litrelik kare akvaryum almayı düşünüyorum bitkili olmasını istiyorum taban malzemesi olarak ne kullanmalıyım çok bi bütçemde yok taban bitkisi ne olmalı ekstra bitkiler ne olmalı bildiğim kadarıyla Lepistes için ısıtıcı gerek ısıtıcı kaçlik olmalı 30 litrelik akvaryuma hava motoruda lazimmi bide CO2 diye bişi duydum bu illa gerekli biseymi yani sıfır bilgiye sahibim kafamda var sadece oluşturmak istediğim şey yardımcı olursanız sevinirim 😊Akvaryum büyüklüğü ve filtre tamamen besleyeceğiniz balığa bağlı, tavsiyem önce hangi türü beslemek istediğinize karar verin. Sonrasında o türün akvaryum hacmi/filtre ihtiyacı/bakım bilgisi vb. soruları sorabilirsiniz.
Bunun hakkında bi bilgisi olan yokmuLepistes türünü beslemek istiyorum ve 30 litrelik kare akvaryum almayı düşünüyorum bitkili olmasını istiyorum taban malzemesi olarak ne kullanmalıyım çok bi bütçemde yok taban bitkisi ne olmalı ekstra bitkiler ne olmalı bildiğim kadarıyla Lepistes için ısıtıcı gerek ısıtıcı kaçlik olmalı 30 litrelik akvaryuma hava motoruda lazimmi bide CO2 diye bişi duydum bu illa gerekli biseymi yani sıfır bilgiye sahibim kafamda var sadece oluşturmak istediğim şey yardımcı olursanız sevinirim 😊
30lt lepistes için yeterli bir hacim sağlamaz. Şimdilik 2-3 balık ile başlasanız kısa süre içinde canlı sayısı 20-30'u bulacak hatta geçecektir. En az 60-80lt arası bir akvaryum ile başlamanızı tavsiye ederim. Basit bitkiler kullanacaksanız tabanda bazalt ya da dere kumu tercih edebilirsiniz. Basit bitkiler içün CO2 kullanmanıza gerek yok. Litre başına en az 1W olacak şekilde ısıtıcı edinin 30lt için 50w bir ısıtıcı iş görecektir. Hava motorundan kasıt filtredir ve her akvaryumda beslenen türe uygun bir filtre bulunmalı küçük bir şelale filtre ya da pipo filtre 30lt için yeterli olur.Lepistes türünü beslemek istiyorum ve 30 litrelik kare akvaryum almayı düşünüyorum bitkili olmasını istiyorum taban malzemesi olarak ne kullanmalıyım çok bi bütçemde yok taban bitkisi ne olmalı ekstra bitkiler ne olmalı bildiğim kadarıyla Lepistes için ısıtıcı gerek ısıtıcı kaçlik olmalı 30 litrelik akvaryuma hava motoruda lazimmi bide CO2 diye bişi duydum bu illa gerekli biseymi yani sıfır bilgiye sahibim kafamda var sadece oluşturmak istediğim şey yardımcı olursanız sevinirim 😊
Teşekkür ederim30lt lepistes için yeterli bir hacim sağlamaz. Şimdilik 2-3 balık ile başlasanız kısa süre içinde canlı sayısı 20-30'u bulacak hatta geçecektir. En az 60-80lt arası bir akvaryum ile başlamanızı tavsiye ederim. Basit bitkiler kullanacaksanız tabanda bazalt ya da dere kumu tercih edebilirsiniz. Basit bitkiler içün CO2 kullanmanıza gerek yok. Litre başına en az 1W olacak şekilde ısıtıcı edinin 30lt için 50w bir ısıtıcı iş görecektir. Hava motorundan kasıt filtredir ve her akvaryumda beslenen türe uygun bir filtre bulunmalı küçük bir şelale filtre ya da pipo filtre 30lt için yeterli olur.
Akvaryumu kurmadan önce mutlaka bakteri (azot döngüsü) ne olduğunu, doğru akvaryum kurulumu ve canlı aşılamayı iyice araştırıp öğrenin. Bu forumda veya diğer çoğu başka yerde bu konular hakkında bir sürü yazı ve video var.