Akvaryum bulanıklığı

SyraenT

Yumurta
Üye
60l lik bir akvaryumum var ve kurduğumdan beri içindeki kum tanelerinin bazıları yüzüyor ve bu bulanıklıklığa neden oluyor bunun için ne yapmalıyım?

scoidz

Yumurta
Üye
Ne yazıkkı unuttum aklıma gelmedi geçeceğini düşündüm 1 haftadır falan bekliyor öyle ancak hala aynı
belki su değişimleriyle berraklığı sağlayabilirsiniz keşke kumu koymadan önce yıkasaymışsınız suyun tamamını değiştirmeye çalışmayın balıklarınız ölebilir

fureagle

Yumurta
İlklerden
Üye
Aynı hatayı bende yapmıştım zamanla su değişimleriyle geçiyor.

EArslan

Phragmotic
Üye
Filtrenin içindeki sünger yerine elyaf koyun.Gerçekten suyu çok berraklaştırıyor.

CNYTYLMZ

Yumurta
Üye
Akvaryumu ne zaman kurdunuz kumunuzun türü nedir filtrasyon sisteminiz nedir su değişim sıkliginiz nedir akvaryum kaç litredir daha çok bilgi gerekiyor

SyraenT

Yumurta
Üye
Akvaryumu ne zaman kurdunuz kumunuzun türü nedir filtrasyon sisteminiz nedir su değişim sıkliginiz nedir akvaryum kaç litredir daha çok bilgi gerekiyor
2 hafta oldu, ince beyaz kum filtrem eheim 160 su değişimi daha hiç yapmadım 60l akvaryum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Filtrenin içindeki sünger yerine elyaf koyun.Gerçekten suyu çok berraklaştırıyor.
Süngeri çıkartayımmı yoksa berabermi koyayım? Yinedr çok teşekkürler deneyeceğim

CNYTYLMZ

Yumurta
Üye
sünger kalsın kucuk bir miktar elyaf koyun fıltrenın ıcıne kum tanelerini tutacaktır. suyunuzda bir bulanıklık varsa yavas yavas gecıcektır kültür oturdugunda

İsmailuzn

Yumurta
Üye
Aynı hatayı bizzat ben de yaptım üstelik ben kumu yıkamıştım. Benim yaptığım hata kumun üstüne hızlı bir şekilde suyu dökünce yüksek miktarda su da renk değişimi oldu artık toz mudur yoksa kumun tanecikler midir bilmem. Suyun rengini bozdu her haftalık su değişimin de bu bulanıklık zaman zaman geçiyor korkulacak bir şey yok.

Alternatif olarak filtrenin içindeki o ufak süngerin etrafını elyaf ile ince bir biçim de kaplarsanız filtrenizin akvaryumu daha hızlı ve daha güzel temizleyeceğini göreceksiniz.