Akvaryum(betta balığı)

AhmetERL

Yumurta
Üye
Daha önceki açtığım konu başlığında ilk defa balık bakacağım için ve hiçbir şey bilmediğim için betta balığına nasıl bakabilirim diye sormuştum ama akvaryumum küçük olduğu için aklımda baya kafa karışıklığı ve sorun oluyordu. Şimdi tanıdığım birisi bana büyük bir akvaryum verdi ve bu akvaryumda daha rahat ve sıfırdan bir başlangıç yapabilirim diye düşünüyorum.

Akvaryumu veren kişi içinde 2 tane Japon balığı ve Corydoras vermişti ama ben bu balıklara bakmak istemediğim için bu balıkları petshopçuya geri vermek istiyorum. Petshopçu balıkları alır mı emin değilim ama alırsa sıfırdan başlamam için baya iyi olacak çünkü yeni ve büyük akvaryumun içini bitkilendirmek ve içine birkaç tane karides atıp daha sonrasında içine karideslerle aynı ortamda ve aynı su değerlerinde yaşayabilecek başka bir balık bakmak istiyorum.

İlk öncelikle bana, daha önceki konu başlığımda yardımcı olan BerkBey abiye ilgi ve bilgilerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. 🙏🏼

Sonrasında, bu akvaryum 75×45 genişliğinde. Derinliğini hatırlamıyorum. Ben bu akvaryumun içini yeşillendirmek istediğim için ne tür bir alt zemin almalı ve nasıl bitkiler bakmalıyım?

Akvaryumun içine doldurmak için aldığımız kişiden bakteri dengesi oluşmuş su aldığımız için akvaryumun dengesi hızlıca oturacağı için ama istediğim karidesleri bugün alıp akvaryumun kumunu ve bitkilerini ekledikten sonra koymayı düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• 17740789613726443187892611847919.jpg
    17740789613726443187892611847919.jpg
    51.1 KB · Görüntüleme: 3

BerkBey

Pupa
Üye
İlk defa karides bakacaksanız ve bitkili bir akvaryum istiyorsanız bence dere kumu kullanabilirsiniz. Görece ucuz, ağırlığı sayesinde ince kumlara nazaran bitkileri daha iyi tutabilir ve güvenilir bir yerden alırsanız içerisinde suyu fazlaca sertleştirebilecek başka kumlar olmaz. Bitki olarak low-tech bitki seçmenizi öneririm, forumda konuları ve rehberleri mevcut. Karidesleri kesinlikle akvaryum döngüsü oturunca almanızı öneririm. Başka bir akvaryumdan su eklemek sadece süreci biraz daha hızlandıracaktır yani başka akvaryumdan su ekledim döngü hemen oturur diye bir durum söz konus değildir. Bu süreç birçok koşula bağlıdır. Neocaridina karidesleri bakacak olsanız da dikkat etmeniz gerekmektedir. 3-4 santimetre, mümkünse 5-7 santimetre yüksekliğinde kum koymanız iyi olacaktır. Bitkileri diktikten sonra filtreyi ekleyip 1-2 hafta bekleyiniz. Bana kalırsa 3 hafta bekleyiniz. Biraz aceleci davrandığınızı düşünüyorum. Oturmuş akvaryum suyunda yaralı bakteri kültürü vardır ancak filtredeki kadar yoğun değildir.