Akvaryum altına bu strafor olur mu

Tighoubout

Yumurta
Üye
Merhaba yeni bir 80x40x40 akvaryum kuruyorum fakat akvaryum altında strafor bulamadım bulduklarım ya çok yumuşak ve parmakla dokununca bile parçalanan köpük oluyor ya da yüzeyi çok şekilli oluyor. Abim iş yerinden bir strafor getirmiş kalınlığı ve sertliği tam olması gereken şekilde fakat akvaryum tabanına bakacak yüzünde delikler var. Diğer tarafı ise düm düz değil. Şerit halinde çıkıntılar mevcut. Bunu yine de akvaryum altına kullanmam doğru olur mu? @Mertali @Vedad
IMG_20230725_185658.jpg

IMG_20230725_185845.jpg

Mertali

Kraliçe
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Delikli taraf akvaryumun camına bakarsa problem olacağını sanmıyorum. Yanlış bilgi de vermek istemem, genelde kırtasiyelerde vs. satılan pembe-mavi düz 1cm strafor kullanırız çünkü. Foamboard olarak da geçer.

sencer21b

Yumurta
Üye
Merhaba yeni bir 80x40x40 akvaryum kuruyorum fakat akvaryum altında strafor bulamadım bulduklarım ya çok yumuşak ve parmakla dokununca bile parçalanan köpük oluyor ya da yüzeyi çok şekilli oluyor. Abim iş yerinden bir strafor getirmiş kalınlığı ve sertliği tam olması gereken şekilde fakat akvaryum tabanına bakacak yüzünde delikler var. Diğer tarafı ise düm düz değil. Şerit halinde çıkıntılar mevcut. Bunu yine de akvaryum altına kullanmam doğru olur mu? @Mertali @Vedad
Ekli dosyayı görüntüle 28569

Ekli dosyayı görüntüle 28570
Yapı malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz

Tighoubout

Yumurta
Üye
Delikli taraf akvaryumun camına bakarsa problem olacağını sanmıyorum. Yanlış bilgi de vermek istemem, genelde kırtasiyelerde vs. satılan pembe-mavi düz 1cm strafor kullanırız çünkü. Foamboard olarak da geçer.
IMG_20230731_233839.jpg

Merhaba hocam öğrendiğim kadarı ile foamboard dediğiniz malzeme ses yalıtım malzemesi olarak kullanılıyormuş. Gittiğim yer benzer ürün olarak bunu verdi. Tam olarak bir strafor gibi değil parçalanacak bir yapısı yok ve zemini oldukça düz. 0,5mm kalınlığında. Bunu kullanmak doğru olur mu peki? Sizin dediğiniz ile aynı malzememidir?

Birde kalınlığı düşük olduğu için bir önceki bahsettiğim strafor ile kullanmak daha doğru olur mu?

Mertali

Kraliçe
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bizim strafor koyma amacımız akvaryumla zemin arasındaki olası boşlukları doldurmak. Bu sebeple malzemenin çok da sert olmaması lazım. Eğer elinizle şekil verebileceğiniz veya kırılabilir bir malzemeyse iş görebilir. Diğer straforla birlikte kullanabilirsiniz.

Tighoubout

Yumurta
Üye
Bizim strafor koyma amacımız akvaryumla zemin arasındaki olası boşlukları doldurmak. Bu sebeple malzemenin çok da sert olmaması lazım. Eğer elinizle şekil verebileceğiniz veya kırılabilir bir malzemeyse iş görebilir. Diğer straforla birlikte kullanabilirsiniz.
Kırılabilir değil fakat evet elimle şekil verebileceğim yumuşak süngerimsi bir malzeme. Yardımınız için teşekkür ederim.