Aksolotl ve renk farklılıkları

baykedox

Yumurta
Üye
1) Merhabalar, iyi forumlar. Size sormak istediğim bir şey var. İnternette pek bulamadım ama diyelim ki iki dişi aksolotlum var; biri pembe, biri sarı olacak şekilde aynı akvaryumda. Bunlar kavga eder mi, etmez mi bilmek istiyorum.

2) İkisinin de boyu aynı olacak, 7–8 cm civarında yavru.

3) Akvaryum 80x40x40. Sınır olduğunu biliyorum. İçine kum koymalı mıyım? Bu boydayken yaklaşık 3 kilo civarı 0.5 silis kumum var.

4) Herhangi bir mağara eklemeli miyim? Daha yavru olacakları ve derilerinin zayıf olacağını düşündüğüm için koymakla koymamak arasında kararsızım.

5) Ya da taş, süs gibi bir şeyler mi koymalıyım? Örneğin bende 3D yazıcıdan çıkma 23 cm boyunda bir dağ var. Biraz uçlarını sivri yapmıştım, akvaryuma koymayı planladım ve o kısımları zımparaladım.

6) Yapay otlar koymalı mıyım? Genellikle aksolotl akvaryumu hazırlayanlar aksesuarları minimumda tutmuş. Mesela taşı 3 koyacağına 2 koymuş, çiçekleri 10 tane koyacağına 5 tane koymuş.

7) Hem görsel olarak güzel olsun hem de dışkıları kolay temizleyebileyim istiyorum. Her şeyi mantığıma oturtarak soruyorum. İlginiz için teşekkürler, iyi forumlar.

armagankaya

Media
Üye
1) Merhabalar, iyi forumlar. Size sormak istediğim bir şey var. İnternette pek bulamadım ama diyelim ki iki dişi aksolotlum var; biri pembe, biri sarı olacak şekilde aynı akvaryumda. Bunlar kavga eder mi, etmez mi bilmek istiyorum.

2) İkisinin de boyu aynı olacak, 7–8 cm civarında yavru.

3) Akvaryum 80x40x40. Sınır olduğunu biliyorum. İçine kum koymalı mıyım? Bu boydayken yaklaşık 3 kilo civarı 0.5 silis kumum var.

4) Herhangi bir mağara eklemeli miyim? Daha yavru olacakları ve derilerinin zayıf olacağını düşündüğüm için koymakla koymamak arasında kararsızım.

5) Ya da taş, süs gibi bir şeyler mi koymalıyım? Örneğin bende 3D yazıcıdan çıkma 23 cm boyunda bir dağ var. Biraz uçlarını sivri yapmıştım, akvaryuma koymayı planladım ve o kısımları zımparaladım.

6) Yapay otlar koymalı mıyım? Genellikle aksolotl akvaryumu hazırlayanlar aksesuarları minimumda tutmuş. Mesela taşı 3 koyacağına 2 koymuş, çiçekleri 10 tane koyacağına 5 tane koymuş.

7) Hem görsel olarak güzel olsun hem de dışkıları kolay temizleyebileyim istiyorum. Her şeyi mantığıma oturtarak soruyorum. İlginiz için teşekkürler, iyi forumlar.
Hocam,

1-) Aynı akvaryumda kalabilirler, çünkü Tuğkan abininkiler de aynı akvaryumdaydı. Ama aç kalırlarsa birbirlerini ısırabilirler; yaygın olarak gördüğüm uzuv kayıpları oluyor. Deneyiminiz varsa bakabilirsiniz.

2-)Kum koyabilirsiniz bence. Arka taraflara biraz yükselti verirseniz güzel gözükebilir.Birde bildiğim kadarıyla iki aksolotl için 100 ila 120 litre olması gerek diye biliyorum.

3-)Mağarayı da stres olduğunda girmesi için koyabilirsiniz ama sert olmasını pek önermiyorum, çünkü sıkıntı olabilir. Daha çok silikon ve plastiğimsi şeyler olabilir.

4-)Dekorları yapay koyacaksanız sivri yerleri olmamasına dikkat edin, çünkü derileri çok kolay çizilebilir. Onun dışında bence koyabilirsiniz.

5-)Yapay otların keskin ve sivri olmamasına dikkat edin, çünkü bildiğim kadarıyla görüşleri zayıf olduğundan çarpıp zarar görebilirler.

Benden bunlar çıktı, yanlışım varsa affola. İyi hobiler dilerim.

Son düzenleme: