Öncelikle, bakılmaması lazım. Leopar gecko ve crested gecko gibi değiller, ani ve hızlı hareketleri var. Görece geniş alanlara ihtiyaçları var ki rahatça hareket ederek alanı tanısın. Bu kapta rahat edeceğini düşünmüyorum. Kabın boyutunu büyüttüğünüzde nemli alan, sıcak alan, saklanma yerleri de koyarsınız. Gececi bir canlı için çok açıkta bir yaşam alanı. Şu an bulunduğundan 4-5 kat daha geniş bir kap, tabanda yine toprak, birkaç tane farklı konumlarda kapkaranlık saklanma alanı ve yemleri koymak için taban ya da bir süs üzerine mama kabı ile yem yemesi kolaylaşabilir. Kolaylaşır demiyorum, kolaylaşabilir. Un kurdu yerine de yetişkinliğe ulaşmamış etli hamam böcekleri gövdesinden hafifçe sıkılıp sakatlayıp verilebilir. Doğal ortamda yediği böceklere yakın böceklerin tercih edilmesi yem yeme ihtimalini önemli ölçüde artıracaktır. Belki gözlem için kırmızı renkte bir aydınlatma işe yarar. Kabın daha geniş olmasını sağlamak için aşırı geniş kap kullanılmamasına özen gösterilmeli. Hızlı ve ani hareket etmeleri aşırı geniş yaşam alanı istediklerini göstermez. Ancak şu an içinde bulunduğu kap aşırı küçük.
Sonuç olarak bir crested gecko yaşam alanına daha yakın yaşam alanı oluşturulmalı. Karanlık olmalı. Handlinge uygun bir tür değil bence, çünkü ani ve hızlı hareket ediyor. Crested geckolar kadar kolay incelenemiyor. Bu yüzden canlıyı takip etmek biraz daha zor. Ama kırmızı ışıklandırma altında belki incelenebilir. Kırmızı ışığın dalga boyu en uzun olduğundan canlının gözünü yormama ve sanki karanlıktaymış gibi hissettirme ihtimali var. Ancak kesin bir bilgi vermedim, sadece bir fikirden bahsettim. Bunu göz önünde bulundurun.
Bu canlının davranışlarını gözlemleyip eğer yem kabul ederse beslemeye çalışmanızdan ziyade canlının ihtiyaçları hakkında ve bir canlının doğal yaşam alanına göre bir yapay yaşam alanı oluşturma konusunda bilgi ve tecrübe eksiklikleriniz asıl sorun bence. Öncelikle bu şartları sağlamalısınız. Sonra da canlıya en uygun şekilde hazırlanmış yaşam alanı içine canlıyı bırakıp gözlemlemeniz lazım.