Annem un kurtlarından tiksindiğini söylüyor ve evde bulunmasını istemediğini söylüyor bir türlü izin koparamıyorum.Un kurtlarının larva halleri tabiri caizse kımıl kımıl oldukları için bazılarında garip bir his uyandırıyor. 🙂 Sorun bundan dolayıysa tüm sorumluluğu kendinizin üstleneceğine ikna etmelisiniz ailenizi. Çünkü birçok kişi evinde böcek vs. dolaşmasını istemez. Zararsız ve kendi hallerinde bulundukları kapta, karıncaların ise test tüpünde durduklarından bahsedin. Belki birkaç güzel formikaryum fotoğrafı ilgilerini bile çekebilir.
Ayrıca canlı yemleri üretmeseniz bile haftalık veya aylık yetecek şekilde satın alarak da idare edebilirsiniz. Böylece çok sayıda un kurdu evinizde bulunmayacak. Belkide fazla kalabalık göründüğü için karşı çıkıyorlardır.
Dostum ver siparişini sen az miktarda, eve gelince bulundukları kapları siyah bir bantla sar, odanda göze çarpmayan bir kenara koy. En iyi yolu bu.Annem un kurtlarından tiksindiğini söylüyor ve evde bulunmasını istemediğini söylüyor bir türlü izin koparamıyorum.
Yani gizlicemi yapmalıyım?Dostum ver siparişini sen az miktarda, eve gelince bulundukları kapları siyah bir bantla sar, odanda göze çarpmayan bir kenara koy. En iyi yolu bu.
Daha sonra fark edilirse sıkıntı yaşayabilirsiniz tabii, riskli biraz. Fakat hiç izin verilmezse ben böyle yapardım açıkçası. Odamda kişisel eşyalarımın bulunduğu, ailemin açıp rahatça bakamayacağı bölümler var. Herkeste vardır elbet. Bu kısımlara koyulabilir diye düşünüyorum.Yani gizlicemi yapmalıyım?
aynenYani gizlicemi yapmalıyım?
sipariş kısmı bana sorun çıkarıyor kendi kişisel kartım yok ve ayrıca outworldeun kurdeu attığımda gözükebilir.Daha sonra fark edilirse sıkıntı yaşayabilirsiniz tabii, riskli biraz. Fakat hiç izin verilmezse ben böyle yapardım açıkçası. Odamda kişisel eşyalarımın bulunduğu, ailemin açıp rahatça bakamayacağı bölümler var. Herkeste vardır elbet. Bu kısımlara koyulabilir diye düşünüyorum.
Hmm sipariş kısmını hesaba katmamıştım. O zaman ikna etmekten başka yol yok gibi görünüyor. O zaman dediğim şekilde yapacağını söyleyebilirsin. Annene onları her zaman annenin göremeyeceği şekilde saklayacağını söyle ve fazla yer kaplamadıklarını, küçücük yerde durup görünmeyeceklerini ifade et.sipariş kısmı bana sorun çıkarıyor kendi kişisel kartım yok ve ayrıca outworldeun kurdeu attığımda gözükebilir.
annem bu konuda çok inatçı evde olduğunu bildiği sürece izin vermiceğini söylüyor gailba karınca bakamayacağım.Hmm sipariş kısmını hesaba katmamıştım. O zaman ikna etmekten başka yol yok gibi görünüyor. O zaman dediğim şekilde yapacağını söyleyebilirsin. Annene onları her zaman annenin göremeyeceği şekilde saklayacağını söyle ve fazla yer kaplamadıklarını, küçücük yerde durup görünmeyeceklerini ifade et.
annem evde hep dumrasına izin vermiyor ev harici tutabileceğim biryerde yok. ama bir ara garajda strafor kutunun içinde ısıtıcı petle bamayı düşündüm ama çok zor oluyor.Hangi şehirdesin? Yakınında bir hobici ya da canlı yem satan bir yer bulursan, haftalık olarak oralardan temin edebilirsin belki
Isıtıcıya gerek olmaz artık bu zamandan sonra. Ama tabi ne güzel yavaş yavaş ikna etmeye çalışmak. Arada videolarını izlet, zamanla alışabilirlerannem evde hep dumrasına izin vermiyor ev harici tutabileceğim biryerde yok. ama bir ara garajda strafor kutunun içinde ısıtıcı petle bamayı düşündüm ama çok zor oluyor.
annem ikna olmuyor her şeyi denedim her çözümü sundum ikna olmuyor.galiba karınca besleyemeyeceğim.Isıtıcıya gerek olmaz artık bu zamandan sonra. Ama tabi ne güzel yavaş yavaş ikna etmeye çalışmak. Arada videolarını izlet, zamanla alışabilirler
Dostum ben 1.5 yıl boyunca unkurdu olmadan baktım kolonilerime, meraklanma. Her zaman söylüyorum, söylemekten de yorulmayacağım. Bu hobi yaratıcılık hobisidir, söyleneni yapma hobisi değil. Dolayısıyla protein dediğimiz şey yalnızca unkurdundan oluşmuyor. Daha sağlıksız da olsa gayet kullanışlı alternatif seçenekler mevcut. Üstelik kendi alternatiflerini de oluşturman çok basit, sadece yaratıcı düşünmelisin.annem bu konuda çok inatçı evde olduğunu bildiği sürece izin vermiceğini söylüyor gailba karınca bakamayacağım.
bu söylediğiniz şeyler her tür için geçerlimi ve farklı koloninin karıncalarından kaç adet atmalıyım?birde dışarıdan böcek alıp versem sıkıntı yaratırmı?Dostum ben 1.5 yıl boyunca unkurdu olmadan baktım kolonilerime, meraklanma. Her zaman söylüyorum, söylemekten de yorulmayacağım. Bu hobi yaratıcılık hobisidir, söyleneni yapma hobisi değil. Dolayısıyla protein dediğimiz şey yalnızca unkurdundan oluşmuyor. Daha sağlıksız da olsa gayet kullanışlı alternatif seçenekler mevcut. Üstelik kendi alternatiflerini de oluşturman çok basit, sadece yaratıcı düşünmelisin.
Ben kolonilerime dışarıdan bulduğum farklı cinsin işçilerini veriyordum. Bu hem rekabeti hissetmelerini, dolayısıyla üretime teşvik olmalarını sağlıyor hem de iyi bir protein kaynağıdır. Ayrıca pişmiş kıyma, haşlanmış yumurta beyazı, meyve sineği falan verilebilir. Daha bir sürü besin oluşturabilirsin kendi yaratıcılığınla.
Mesela ben messor bakarken protein oranı en yüksek çekirdeği araştırıp kabak çekirdeğini keşfetmiştim ve protein ihtiyaçlarını güzel karşılıyordum bu şekilde. Arada bir meyve sineği ve işçi atıyordum tertemiz.
Yani hevesini kırma sen. Aklını kullanarak halledersin. Başarılar.
Her tür için geçerli. Zaten "karıncalar unkurduna ihtiyaç duyar" diye bir şey yok, "karıncalar proteine ihtiyaç duyar" diyoruz. Dolayısıyla o protein X de olabilir Y de olabilir Z de olabilir siz kendiniz orayı doldurun. Kaç adetine bir şey diyemem koloninin büyüklüğüne göre değişir. Ayrıca dışarıdan böcek alıp atmak çok sağlıklı olmaz çünkü ilaçlamalar yapıldığı için ilaca maruz kalan böcek koloni için öldürücü tehlikeye sahiptir. Karıncaların o ilaçlarla teması toprak altında bulundukları için çok yok ama yine de kaçınılmalıdır. Yani ilaçlama yapılmayan bir bölgeden almalısınız.bu söylediğiniz şeyler her tür için geçerlimi ve farklı koloninin karıncalarından kaç adet atmalıyım?birde dışarıdan böcek alıp versem sıkıntı yaratırmı?
yardımların için teşekkür ederim intertnetten un kurdunun kurutulmuş tozlaştırılmış halini buldum karıncalar yermi?Her tür için geçerli. Zaten "karıncalar unkurduna ihtiyaç duyar" diye bir şey yok, "karıncalar proteine ihtiyaç duyar" diyoruz. Dolayısıyla o protein X de olabilir Y de olabilir Z de olabilir siz kendiniz orayı doldurun. Kaç adetine bir şey diyemem koloninin büyüklüğüne göre değişir. Ayrıca dışarıdan böcek alıp atmak çok sağlıklı olmaz çünkü ilaçlamalar yapıldığı için ilaca maruz kalan böcek koloni için öldürücü tehlikeye sahiptir. Karıncaların o ilaçlarla teması toprak altında bulundukları için çok yok ama yine de kaçınılmalıdır. Yani ilaçlama yapılmayan bir bölgeden almalısınız.