Ahşap Formicarium

Beowulfs

Larva
Üye
Marangoz karıncalar için uzun zamandır aklımda olan projem şu yumuşak bir ağaç türü düşünün etrafını cam ile kapatıp çıkış imkanı vermeyi düşünmüyorum sürekli etrafını nemlendirerek ağacın sürekli yumuşak kalmasını istiyorum örneğin şişe mantarı tarzı bir şeyler ufak bir odacık kazıp karıncaları oraya transfer edip kendi yuvalarını kazmalarını izlemek gibi bir proje var kafamda
işte sıkıntı küf, aslında çok mantıklı dediğiniz ama şu kötü küfe,, mantara bi engel olabilsek ahh.

Beowulfs

Larva
Üye
Mantar küf yapmıyor diye biliyorum
ha pardon, ben yanlış anladım :D kusura bakmayın, ben mantar bulmayı denedimde, arkadaş niye bu kadar pahalı bu meret şey ? yoga mantarı gibi bişey var böyle ele gelen büyük bişey ama adam koymuş oraya 50 dolar. mantar bulursanız banada haber verin :D

UhutOkcusu

Pupa
Üye
Marangoz karıncalar için uzun zamandır aklımda olan projem şu yumuşak bir ağaç türü düşünün etrafını cam ile kapatıp çıkış imkanı vermeyi düşünmüyorum sürekli etrafını nemlendirerek ağacın sürekli yumuşak kalmasını istiyorum örneğin şişe mantarı tarzı bir şeyler ufak bir odacık kazıp karıncaları oraya transfer edip kendi yuvalarını kazmalarını izlemek gibi bir proje var kafamda
Araştırmalarımda ona da denk geldim rehberimde yer verdim tabi ki ve marangoz karıncalar haricinde diğer karınca türlerinin de yaşayabileceği çürüme veya mite riskinin en az olduğu ahşap görüntüsünü ve dokusunu seven hobisine entegre etmek isteyen kişilere de güzel bir fikir tasarım buldum. Bugün Rus kaynaklardan biraz araştırma yapacağım derleyip paylaşmak için sabırsızım. Senin düşündüğün projeyi denemiş birine rastladım onun deneyimlerini paylaşacağım rehberde belki işine yarar.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

işte sıkıntı küf, aslında çok mantıklı dediğiniz ama şu kötü küfe,, mantara bi engel olabilsek ahh.
Bir çok kişi bu durumdan muzdarip görünüyor bu araştırmalarımı paylaşmam için beni sabırsızlandırıyor 😅

Alper

Pupa
Üye
ahşabı verniklemek için 100 kat vernik kullanabilirsin. akvaryumlarda dekor amaçlı kullanılan ahşapları bununla vernikliyorlar ve salınım yapmıyor diye biliyorum. ayrıca nemlendirmek istediğin yerleri oyup (tabi oyulan yere vernik sürülecek) daha sonra oyuğa şişe mantarı yerleştirebilirsin. mantar küf yapmayacağı için onu ıslatıp nem elde edebilirsin diye düşünüyorum. bu sayede ahşap suyla temas etmez küf sorunu yaşamazsın

UhutOkcusu

Pupa
Üye
ahşabı verniklemek için 100 kat vernik kullanabilirsin. akvaryumlarda dekor amaçlı kullanılan ahşapları bununla vernikliyorlar ve salınım yapmıyor diye biliyorum. ayrıca nemlendirmek istediğin yerleri oyup (tabi oyulan yere vernik sürülecek) daha sonra oyuğa şişe mantarı yerleştirebilirsin. mantar küf yapmayacağı için onu ıslatıp nem elde edebilirsin diye düşünüyorum. bu sayede ahşap suyla temas etmez küf sorunu yaşamazsın
Evet aynen böyle ve mantar yerine bir çok şey daha konulabiliyor detaylıca anlattım, ahşapta beslenebilecek ve beslenemeyecek türlerden hangi ahşap kullanılacağına hangi vernik ve silikon kullanılacağına ve bir çok kişinin yorumlarını deneylerini ve yaptıklarının görsellerini de ekledim bu gece olmazsa yarın gündüz tüm öğrendiklerimi paylaşacağım
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme: