Ahşap Formicarium

UhutOkcusu

Pupa
Üye
Merhaba arkadaşlar, ben sıfırdan bir koloni kurmak istiyorum türe karar vermiş değilim. Ben ahşap bir formicarium yapmayı düşünüyorum pinterestte gördüm farklı modellerde aşırı hoşuma gitti ama nem konusu kafamı karıştırıyor ahşap sürekli neme maruz kaldığında çürüme yapar mı, verniklesem nem etki eder mi, karıncalara zarar verir mi ? gibi gibi sorulara cevap arıyorum bilgisi veya deneyimi olan yardımcı olabilir mi ?

Beowulfs

Larva
Üye
hobide yeni isen pek tavsiye etmem, zor iş çünkü. önce tüp sonra ytong sonra diğer şeyler :D en güzel böyle tecrübe edirsin.

DGHN

Larva
Üye
Merhaba arkadaşlar, ben sıfırdan bir koloni kurmak istiyorum türe karar vermiş değilim. Ben ahşap bir formicarium yapmayı düşünüyorum pinterestte gördüm farklı modellerde aşırı hoşuma gitti ama nem konusu kafamı karıştırıyor ahşap sürekli neme maruz kaldığında çürüme yapar mı, verniklesem nem etki eder mi, karıncalara zarar verir mi ? gibi gibi sorulara cevap arıyorum bilgisi veya deneyimi olan yardımcı olabilir mi ?
Nem çürüme küflenme yapar, vernik kimyasal olacağı için zararlı olur diye düşünüyorum.

UhutOkcusu

Pupa
Üye
Yapanlar var bak bu videoyu izleyebilirsin.
Teşekkür ederim, hemen izleyeceğim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

hobide yeni isen pek tavsiye etmem, zor iş çünkü. önce tüp sonra ytong sonra diğer şeyler :D en güzel böyle tecrübe edirsin.
Hayır yeni sayılmam sadece ahşap kaynaklar ile bir şeyler yapmayı seviyorum

Nem çürüme küflenme yapar, vernik kimyasal olacağı için zararlı olur diye düşünüyorum.
Düşüncelerini benimle paylaştığın için teşekkür ederim :)

fureagle

Nanitik
Üye
Tetrimorium gibi marangoz (kazıcı diye tabir ediyorum)karıncaların bakımına uygun olmaz ve karınca bu ne yapacağı belli olmaz,ağaç olduğu için de küf mite gibi şeyler olabilir.

UhutOkcusu

Pupa
Üye
evet vernik zararlı olabilir ve çürüme yapacağı için uğraştığına değmeyebilir.
Teşekkür ederim ilgilendiğin için.

Tetrimorium gibi marangoz (kazıcı diye tabir ediyorum)karıncaların bakımına uygun olmaz ve karınca bu ne yapacağı belli olmaz,ağaç olduğu için de küf mite gibi şeyler olabilir.
Teşekkür ederim ilgilenip bilgilendirdiğin için.

Mhmd_ozkan

Yumurta
Üye
Ağaç formikaryum yapmayı bende çok istiyorum görsel olarak çok hoş duruyor ama nemlendirme konusunda bende bir çözüm bulabilmiş değilim neme dayanıklı küf yapmayan ağaç türleri varmı onu araştırıyorum.

UhutOkcusu

Pupa
Üye
Ağaç formikaryum yapmayı bende çok istiyorum görsel olarak çok hoş duruyor ama nemlendirme konusunda bende bir çözüm bulabilmiş değilim neme dayanıklı küf yapmayan ağaç türleri varmı onu araştırıyorum.
istersen birlikte araştırabilir, modelleyebilir ve geliştirebiliriz.

MuratErfidan

Larva
Üye
Vernik iyice kuruduğu zaman zarar vereceğini düşünmüyorum ama nemi de geçirmez diye tahmin ediyorum.

Vazonax

Pupa
Üye
Aslında bunu deneyip forumda bunun hakkında süreç rehberi açmayı düşünüyorum yapılışından itibaren her ayrıntısını paylaşmayı, bir çok kişi için işe yarar bir rehber olur gibi.
Ozaman arastirma ve deneyimlerinizin sonucu olan rehberi 4 gözle bekliyoluruz size başarılar( bu arada aman tepeyi birakmayin oklamaya devam :))

UhutOkcusu

Pupa
Üye
Ozaman arastirma ve deneyimlerinizin sonucu olan rehberi 4 gözle bekliyoluruz size başarılar( bu arada aman tepeyi birakmayin oklamaya devam :))
😂😂😂 teşekkür ederim, en kısa zamanda iyi bir araştırma sonucu ile döneceğim. Ve o tepeyi terk edenler, adımızı çıkardınız puh(!) 😂

Beowulfs

Larva
Üye
hocam non-toxic vernikler var, bol bol ahşap formicaryum yaptım ama bi türlü karıncalara beğendiremedim, özellikle nem çok sıkıntı çıkarıyor, ahşapı vernikleyince zaten su felan emmiyor, tüp müp bağlamakta güzel durmuyor, en sonunda vaz geçmiştim ben :D nem sorununu çözersen gerisi kolay :)

UhutOkcusu

Pupa
Üye
hocam non-toxic vernikler var, bol bol ahşap formicaryum yaptım ama bi türlü karıncalara beğendiremedim, özellikle nem çok sıkıntı çıkarıyor, ahşapı vernikleyince zaten su felan emmiyor, tüp müp bağlamakta güzel durmuyor, en sonunda vaz geçmiştim ben :D nem sorununu çözersen gerisi kolay :)
Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için bir araştırma yaptım yabancı kaynaklardan aklıma güzel bir kaç fikir de geldi derleyip toparlayıp yapıştıracağım foruma😂

MuratErfidan

Larva
Üye
3d printed formicariumlar gibi sineklik ile alttan nemlendirme yapılabilir mi acaba?

AlicanToprak

Yumurta
Üye
Marangoz karıncalar için uzun zamandır aklımda olan projem şu yumuşak bir ağaç türü düşünün etrafını cam ile kapatıp çıkış imkanı vermeyi düşünmüyorum sürekli etrafını nemlendirerek ağacın sürekli yumuşak kalmasını istiyorum örneğin şişe mantarı tarzı bir şeyler ufak bir odacık kazıp karıncaları oraya transfer edip kendi yuvalarını kazmalarını izlemek gibi bir proje var kafamda