Ağustos Sonu

Emir123

Media
Üye
Messor sonbahar ve ilkbaharda bulunuyor.Sonbahar aylarında bir sürü tür uçuş yapıyor diye biliyorum.Yani kışa kadar kraliçe bulabilirsiniz.Sadece kışta uçuş olmuyor prenolepis nitens kışta da uçuş yapıyor.
prenolepis ilkbahar ve sonbaharda yapıyor, sonbaharda uçuşlar azalır sadece küçük türler ve messor uçar, kışın uçuş yapan tür yok.

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Kanka neden yalan söylüyosun
Knk yalan söylemiyorum eğer büyük bir uçuş olursa gerçekten fazlaca kraliçe gorme ihtimali çok yüksek örneğin messorlar yağmur yağınca bizim buralarda 100 e kadar kraliçe gözlemledim

Yigit3

Yumurta
Üye
Mersinde kraliçe bulmak için nerelere gidiyorsun sahile mi

Emir123

Media
Üye
Mersinde kraliçe bulmak için nerelere gidiyorsun sahile mi
Ben sahilde yaşıyorum marina sitesi rezidansında, bahçede büyük koloniler var ordan topluyorum ışık altına doluşuyorlar uçunca, Yakınlarda değerli türler var fakat söyleyemem hem nadir hemde içinde geçerler, en iyi yerler arslanköy civarı fakat kuyuluk tabiat parkındada cata baldacci gibi gibi güzel koloniler var 2. çevreyolundan hafif geride bir parkta trichomyrmex var Mersin Stadyumundan önce boş arazilerde onlarca tür var ama uçmuşlardır muhtemelen hepsi

Yigit3

Yumurta
Üye
Ben sahilde yaşıyorum marina sitesi rezidansında, bahçede büyük koloniler var ordan topluyorum ışık altına doluşuyorlar uçunca, Yakınlarda değerli türler var fakat söyleyemem hem nadir hemde içinde geçerler, en iyi yerler arslanköy civarı fakat kuyuluk tabiat parkındada cata baldacci gibi gibi güzel koloniler var 2. çevreyolundan hafif geride bir parkta trichomyrmex var Mersin Stadyumundan önce boş arazilerde onlarca tür var ama uçmuşlardır muhtemelen hepsi
Geçen haftasonu stadyumun oraya gitmiştim bulamamıştım. Ama sarı bir karınca kolonisi vardı türünü bilmiyorum yuvanın ağızında kanatlılardı.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Geçen haftasonu stadyumun oraya gitmiştim bulamamıştım. Ama sarı bir karınca kolonisi vardı türünü bilmiyorum yuvanın ağızında kanatlılardı.
Kanatlıları gördükten 30 dk sonra arasan bulma ihtimalin vardı.