Aft

yilmazvolkanmirza

Yumurta
Üye
Aft geco için yeterli derecede ısıtma sistemi kurdum ama canlıyı gözlemlemek için kırmızı bir LED kullanmayı planlıyorum.(internetten okuduğum kaynaklarda kırmızıyı öneriyorlar)Bu kesin çeşitli özelliklerinin olması gerekiyor mu, yoksa sıradan bir kırmızı led işimi görür mü?

ATHENA

Yumurta
Üye
Aft geco için yeterli derecede ısıtma sistemi kurdum ama canlıyı gözlemlemek için kırmızı bir LED kullanmayı planlıyorum.(internetten okuduğum kaynaklarda kırmızıyı öneriyorlar)Bu kesin çeşitli özelliklerinin olması gerekiyor mu, yoksa sıradan bir kırmızı led işimi görür mü?
Kırmızı iyi ama ışığı geçiriyor. İllaki göreceğim diyorsan, 4-5 belki daha fazla asetat kağıdını sarabilirsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Amacınız sadece canlıyı gözlemlemek ise kırmızı led, ampül alabilirsiniz sorun yok.

yilmazvolkanmirza

Yumurta
Üye
Teşekkürler bende zarar vermez diye düşünmüştüm ama emin olamadım

Böyle iyi oldu en azından içim rahatladi

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Kırmızı iyi ama ışığı geçiriyor. İllaki görücem diyorsan, 4-5 belki daha fazla asetat kağıdını satabilirsin.
Hocam aft geckolar doğal yaşam alanlarında en çok şafak vaktinde/alackaranlıkta aktiftirler, gözleri düşük ışık koşullarına göre evrimleşmiştir. Yani geceleri canlının teraryumunda loş bir ışık kullanılmasında sorun yoktur.

ATHENA

Yumurta
Üye
Hocam aft geckolar doğal yaşam alanlarında en çok şafak vaktinde/alackaranlıkta aktiftirler, gözleri düşük ışık koşullarına göre evrimleşmiştir. Yani geceleri canlının teraryumunda loş bir ışık kullanılmasında sorun yoktur.
Evet, led diyince söyledim.