Aft/Leopard Gecko sahiplenmek istiyorum nereden bulabilirim?

karnax

Yumurta
Üye
Aft veya leopard Gecko sahiplenmek istiyorum yeniyim nereden bulabilirim?
1 yıldır axolotl besliyorum gecko ya geçmek istiyorum. Hangi türler yasal hangileri değil bilmiyorum, pet and zoo dan almak istiyordum ellerinde kalmamış 4-5 ayda gelmezmiş sanırım başka güvenilir satıcılar var mı? Fiyat öğrenmek istedim ithal etmeden fiyat söyleyemeyiz dediler fiyatları hakkında da hiç bir bilgim yok ona göre ailemi ikna edeceğim.

Hemitheconyx

Nanitik
Üye
Satan yerleri DM'den yazayım reklam olmasın. Leopar geckolar yasal değiller. Çipi ve belgesi olmayan sürüngenler yasal değiller ama yasal satan yerlerdeki canlı listeleri şu şekilde :
-Iguana iguana
-Agama agama
-Uromastyx geyri
-Broadleysaurus major (sudan zırhlı kertenkelesi)
-Hemitheconyx caudicinctus (aft gecko)
-Chamaeleo senegalensis (senegal bukalemunu)
-Lepidothyris fernandi (fire skink)
-Scincopus fasciatus (peters banded skink)

-Pantherophis guttatus (mısır yılanı)

Ve birde Nudo Konsept'in yasallaştırdığı 9 tür var ama hem stoklar sık yenilenmiyor ve oldukça pahalılar.

MuhammedAliakan

Yumurta
Üye
Satan yerleri DM'den yazayım reklam olmasın. Leopar geckolar yasal değiller. Çipi ve belgesi olmayan sürüngenler yasal değiller ama yasal satan yerlerdeki canlı listeleri şu şekilde :
-Iguana iguana
-Agama agama
-Uromastyx geyri
-Broadleysaurus major (sudan zırhlı kertenkelesi)
-Hemitheconyx caudicinctus (aft gecko)
-Chamaeleo senegalensis (senegal bukalemunu)
-Lepidothyris fernandi (fire skink)
-Scincopus fasciatus (peters banded skink)

-Pantherophis guttatus (mısır yılanı)

Ve birde Nudo Konsept'in yasallaştırdığı 9 tür var ama hem stoklar sık yenilenmiyor ve oldukça p

Aft gecko nereden alabilirim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hemitheconyx

Nanitik
Üye
Yardımcı olabilirim istersen instagramlaşırız ordan numaralaşırız hallederiz leopardlar çok pahalı değil ama aft ler biraz pahalı ve un kurdu ile besleniyor onu da bilerek alsan iyi olur
Sadece un kurdu ile beslerseniz aşırı kiloya sebep verir. Hamam böceği, cırcır böceği gibi protein oranı yüksek böceklerle beraber karma diyet en uygunu.

Hemitheconyx

Nanitik
Üye
Gecko bakmıyorum ki zaten evde 🤣 ama bakan tanıdıklarım un kurdunun yanına 1 -2 kurt çeşidi daha alıp baya sağlıklı büyüttüler
Un kurdunu tozlayıp veriyorum demişsiniz. Neyse canlının sağlığı için diyetin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyseniz sorun yok.

gonzalo

Yumurta
Üye
Millet nerden crested gecko bulabilirim yeni başladım aylardır arıyorum