Hocam sahiplenecek değilim ama bu salyangozları niçin kullanıyorsunuz mesela?60 adet Albino Fulica (3 haftalık yavrular)
3 adet Syandart Fulica -siyah et- ( 2 aylık yavrular)
Tercihen Ankara içi elden teslim etmek isterim ancak toplu almak isteyenler için alıcı ödemeli kargo ile gönderebilirim.
Ekli dosyayı görüntüle 63694
Ekli dosyayı görüntüle 63695
Ama tatlıymışlar aslında öğrensem bana uyuyorsa bakabilirim ya. Hem belki sıvısını karıncalarda kullanabilirim, acaba sıvısı karınca beslemede kullanılır mı?Hobi amaçlı. Karınca, sürüngen veya diğer eklembacaklılar neden besleniyorsa onun için besliyorum. Belirli bir kullanım amacı olduğu için değil.
Sıvısının içeriğini bilmiyorum ancak uygun olacağını düşünmüyorum. Zaten öyle sandığınız kadar fazla sıvı üreten canlılar değil genelde sadece kendi üzerleri nemli oluyor.Ama tatlıymışlar aslında öğrensem bana uyuyorsa bakabilirim ya. Hem belki sıvısını karıncalarda kullanabilirim, acaba sıvısı karınca beslemede kullanılır mı?
Anladım çünkü bildiğim kadarıyla salyangoz sıvısı verenler var karıncalara tatlı canlılarmış inşallah kendilerine birer sahip bulurlar.Sıvısının içeriğini bilmiyorum ancak uygun olacağını düşünmüyorum. Zaten öyle sandığınız kadar fazla sıvı üreten canlılar değil genelde sadece kendi üzerleri nemli oluyor.
Keçiören de yaşıyorum bana verebilme şansın var mı60 adet Albino Fulica (3 haftalık yavrular)
Tercihen Ankara içi elden teslim etmek isterim ancak toplu almak isteyenler için alıcı ödemeli kargo ile gönderebilirim.
Düzenli dışkı/artık besin temizliği, torf değişimi yapar ve güvenilir, temiz bakan birisinden alırsanız dediğiniz gibi bir sorun yaşamazsınız ancak kirli, temizlenmeyen ve sık torf değişimi yapılmayan bir ortamda beslerseniz tabiki parazit ihtimali var. İnsana bulaşıp bulaşmama konusunda kesin bir şey diyemem. Dışardakilere dokunmamak ile en doğrusunu yapıyorsunuz.Hocam merhabalar, bu salyangozlarla alakalı bir soru sormak istiyorum. Bu salyangozlarda parazit gibi bir durum oluşabiliyor mu yani iç parazit gibi, bize bulaştırabilecekleri bir türden? Yoksa temiz hayvanlar mı? Yani dışarıda gördüğümüz salyangozlar gibi değiller sanırım. Yani dışarıda gördüklerimizdekilerde hep hastalık var elime dokundursam hastalanacakmışım gibi hissediyorum da. Çok bir bilgim yok ama tatlı görünüyorlar.
Tabiki verebilirim ancak sizin tarafa biraz uzak kalıyorum. Çayyolu tarafındayım ben.Keçiören de yaşıyorum bana verebilme şansın var mı
Ne ile besleniyorlar?60 adet Albino Fulica (3 haftalık yavrular)
Ne ile besleniyorlar?
+Limon, Portakal gibi asit oranı yüksek meyveler kesinlikle verilmemeli. Meyvelerin hemen hepsinde asit oranı yüksek olduğu için çok sık verilmesini değil, diğer sebzelere ek olarak ara sıra tamamlayıcı besin olarak verilmesi daha sağlıkı.Forumdaki rehberden aldım yazıyı (nasıl bağlantı ekleniyor bilmiyorum). Diğer kategorisinden bu canlının rehberine ulaşabilirsiniz.
Beslenme
Beslenme konusunda pek seçici değillerdir. Verilen bütün sebze ve meyveleri severek tüketeceklerdir. Her sebzeyi, meyveyi yerler fakat soğan, tuz ve acı biber gibi besinler kesinlikle verilmemelidir. Bunlara ek olarak kalsiyum, kabuk gelişimleri için oldukça önemlidir. Gerekli kalsiyumu D3 içermeyen kalsiyum tozlarını besinlerine dökerek veya yaşam alanlarına kalamar kemiği koyarak sağlayabilirsiniz. Kalamar kemiğini ihtiyaçları kadar tüketeceklerdir.