African Fat Tail geckom yemek yemiyor.

sinannn

Yumurta
Üye
Yaklaşık 3 hafta önce aldığım gecko, o günden beri hiçbir şey yemedi. Aldığım kişi, benden 2 hafta önce petandzoo dan almış ondayken un kurdu yemeye başladığını söylemişti. Şu an ortam koşulları en iyi durumda ve değerler sabit, ancak hala yemiyor. Sizce hala stresli olabilir mi? Ne önerirsiniz?

IMG_1805.jpeg Ortamıda bu şekilde.

Ekli dosyalar

• 78EA65F5-E7D1-4B7F-9A53-9211A6AE68BC.jpeg
    78EA65F5-E7D1-4B7F-9A53-9211A6AE68BC.jpeg
    45.4 KB · Görüntüleme: 35

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Un kurdu haricinde canlı yem vermeyi denediniz mi? Petandzootr’nin ithalatından gelen AFT geckolar genelde kurt türevlerini başta yemiyorlar bu yüzden böcek türlerini vermeyi deneyin? Ayrıca, gördüğüm kadarıyla ısıtıcı pedi doğrudan, üstüne birşey gelmeyecek şekilde yaşam alının içine koymuşsunuz. Canlı, ısıtıcı pede doğrudan temas edeceği için cildinde yanıklara sebep olabilir ayrıca bu canlıyı strese sokacaktır, mümkünse teraryumun alt kısmına koymanız daha iyi.

sinannn

Yumurta
Üye
Şu an sadece un kurdu verdim, önceki sahibinde un kurdu yediği için yer diye düşündüm. Isıtıcı ped teraryumun dışında. Un kurdu haricinde hangi böcek türlerini önerirsiniz? Ayrıca şu an kilosu iyi mi? Çünkü 3 haftadır bir şey yemedi.

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Şu an sadece un kurdu verdim, önceki sahibinde un kurdu yediği için yer diye düşündüm. Isıtıcı ped teraryumun dışında. Un kurdu haricinde hangi böcek türlerini önerirsiniz? Ayrıca şu an kilosu iyi mi? Çünkü 3 haftadır bir şey yemedi.
Hamam böceği türlerini vermeyi deneyebilirsiniz. Kilosunda ise şu anlık bir problem gözükmüyor. Isıtıcı pedi ben yanlış görmüşüm hocam kusura bakmayın.

Serhatgl

Yumurta
Üye
hassas tartı ile her hafta kilo kontrolü yap bu süreçte. Gidişatı daha iyi yorumlarsın. Benim geckolarımda un kurdu morio yemiyor mesela sadece tartara yiyorlar. Dışkı yapmıyordur yemek yemiyor ise ama dışkı yaparsa parazit kontrolü yaptırabilirsin

sinannn

Yumurta
Üye
Hafta içi elimde ya dubia ya da cırcır olacak, o zaman yer diye umuyorum. Kilosu ne kadar olmalı ve parazit kontrolü nasıl yapılır?

umurdaglar

Yumurta
İlklerden
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba,

Diğer üyelerin dediği gibi başka yem denemelisin. Cırcır yiyeceğini düşünmüyorum fakat denemekten zarar gelmez. Hamamböceği türleri daha iyi olacaktır. Yem değişikliği yapmanıza rağmen hala yemiyorsa bu sefer başka sorunlara odaklanırız.

Serhatgl

Yumurta
Üye
Hafta içi elimde ya dubia ya da cırcır olacak, o zaman yer diye umuyorum. Kilosu ne kadar olmalı ve parazit kontrolü nasıl yapılır?
Site içerisinde ortalama gramajları hakkında bilgi veriyorlar orayı bir incele istersen. Parazit kontrolü dışkı ile yapılıyor ama onun için sürüngen hekimine götürmen gerekiyor.

sinannn

Yumurta
Üye
Cırcır böceği sonunda geldi, 3 tane orta boy verdim, hepsini yedi. Günde kaç tane vermeliyim? Ayrıca, D3’lü kalsiyumlu takviyeyi 2 günde bir sadece bir tanesine mi uygulamalıyım, yoksa o gün vereceğim tüm böceklerin üzerine mi eklemeliyim?

Serhatgl

Yumurta
Üye
Her gün besle yemek istediği kadar yesin zaten kendisi istemeyecek. Uzun süredir yemiyor diyorsun biraz gramajı artsın sonra duruma göre sen besledikçe süreni anlayacaksın. Ama yine tek tip beslememeye çalış.