Tarantula Günlüğü #1
Yıllardır ilgimi çeken bu hayvanlardan, annemin fobisi ve toplumun tabuları nedeniyle uzaktım.
Ama zehirlerinin eşek arısından pek de farkı olmadığını öğrendiğimde, gerisini çok da umursamadım ve ilk tarantulamı 3 Şubat'ta edindim.
Lasiodora Parahybana.
L2 iken elime geçti, sos kabında bakmaya başladım.
26 Mart, 27 Mayıs ve 26 Temmuz olmak üzere şu ana kadar 3 kez kabuk attı ve şu an L5. Şimdilerde, eskiden Nicobarensislere kullandığım outworld'de yaşıyor.
En çok anım olan tür bu:
İlk elime aldığım, ilk kez beslerken kaçırdığım, ilk defa teraryumunu değiştirdiğim tarantula. "Başlangıç türü" diye küçümsense de, benim için çok özel. Sonuçta ilk gözağrısı.
İkinci tarantulam ve elimdeki en iştahlı bence en güzel tür:
Chilobrachys Fimbriatus.
Kendisine 17 Mart'ta, L6 iken sahip oldum. Dikey bir saklama kabında bakıyorum.
O günden bu yana bir kez kabuk attı (tünelde attığı için net tarih bilmiyorum ama Mayıs-Haziran arasıydı). Şu an L7.
Bir tık korkuyorum açıkçası.....
İştahı ve defansifliği biraz ürkütüyor. Bu yüzden henüz kaba alıp cinsiyetine bakamadım.
Bir sonraki kabuğunu bekleyeceğiz.
Üçüncü tür:
Psalmopoeus İrminia.
Kendisiyle enteresan bir gün tanıştık: Aldığım gün sevgilimden ayrıldım. O günden beri onunla, eski sevgilimden daha çok vakit geçirdim.
11 Mayıs'ta L3 olarak aldım.
Şu ana kadar 27 Mayıs ve 8 Temmuz olmak üzere 2 kez kabuk attı, şu an L5. Hem hareketli hem de inanılmaz güzel bir tür.
Kalan iki türüm ise 18 Haziran'da elime ulaştı erken doğum günü hediyesi olarak. Şu an sos kaplarında yaşıyorlar:
Hapalopus Formosus
Tiiltocati Albopilosum

İkisi de L1 ve henüz kabuk atmadılar.
Albo aşırı küçük, ama rengi koyulaşmaya başladı. Yakında ikisinin de kabuk atacağını düşünüyorum.
Son olarak...
Yaklaşık 1-2 haftaya
Poecilotheria Regalis geliyor. Yeri hazır. Şu ana kadar aldıklarım arasında boyut olarak en büyük tarantula olacak.
Yanında birkaç sling
Mantis de gelecek.
Duruma bağlı olarak bir de Electric Blue (
Chilobrachys Natanicharum) alma ihtimalim var.

Geldiklerinde onlarla ilgili de paylaşım yapacağım.
Takipte kalın