Acil!!! Önerilerinizi Bekliyorum

Fumado

Yumurta
Üye
Merhaba, bugün köye gitmiştim ve iki tane Cataglyphis nodus kraliçesi buldum. Birini şırıngaya, diğerini ise pet şişeye koydum. İkisine de şekerli su ve küçük bir parça haşlanmış tavuk verdim.

İki tane işçi karınca da alıp kraliçelerin yanına koydum. İlk işçi, başta kraliçenin antenlerinden birini kopardı. Daha sonra ise kraliçeye saldırmayı bırakıp yanında durmaya başladı. Diğer işçi ise kraliçeyi hiç kabul etmedi ve sürekli saldırdı, onlarıda ayırdım.

Bu hobiye başlayalı çok olmadı, bu yüzden ne yapmam gerektiğini tam bilmiyorum. Bu durumda nasıl davranmalıyım? Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Q2ATL

Yumurta
Üye
işçi koyma,birkaç hafta sonra kıraliçe yerine alışınca istersen tekrar işçi komayı deneye bilirsin

det

Larva
Üye
İşçileri bir süre(Günler) ayırdıktan veya buzdolabında tuttuktan sonra kraliçenin yanına koymalıydınız. Bir anteni kopan kraliçe koloni kurabilir mi bilmem. Ayrıca proteini hemen vermenize gerek yok, böcek vermelisiniz. Ama bu böcekler dışarıdan bulduklarınız olmasın.

İlyas16

Media
Üye
Keşke eklemeseydiniz hocam. Anteni koparılmış kraliçe koloni kurmakta biraz zorlanabilir. Fakat diğeri sağlıklıysa hiç ellemeyin. İşçileri aldığınız yere bırakın. İşçi eklemek için işçiyi birtakım işlemlerden geçirmek gerekir; bu, başarı şansını artırır. Zaten işçi eklemek oldukça zor bir işlemdir ve zorunlu da değildir. Kraliçeleriniz, işçi eklenmese bile koloni kurabilir.

Kiviant

Larva
Üye
Benimde messor kraliçem tek antenliydi ben de yapamayacağını düşündüm ama şuan kolonim var yani tek antenli kraliçelerde koloni kurabilir.

det

Larva
Üye
Benimde messor kraliçem tek antenliydi ben de yapamayacağını düşündüm ama şuan kolonim var yani tek antenli kraliçelerde koloni kurabilir.
Evet, örnekleri var ama antenler karıncalar arası iletişim açısından önemli ve ikisi birden olmasa bile yokluğu sorun yaratır diye biliyorum.

nevzatgns19

Pupa
Üye
Merhaba, bugün köye gitmiştim ve iki tane Cataglyphis nodus kraliçesi buldum. Birini şırıngaya, diğerini ise pet şişeye koydum. İkisine de şekerli su ve küçük bir parça haşlanmış tavuk verdim.

İki tane işçi karınca da alıp kraliçelerin yanına koydum. İlk işçi, başta kraliçenin antenlerinden birini kopardı. Daha sonra ise kraliçeye saldırmayı bırakıp yanında durmaya başladı. Diğer işçi ise kraliçeyi hiç kabul etmedi ve sürekli saldırdı, onlarıda ayırdım.

Bu hobiye başlayalı çok olmadı, bu yüzden ne yapmam gerektiğini tam bilmiyorum. Bu durumda nasıl davranmalıyım? Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Anteni kopan kraliçeden pek hayır gelmez sal gitsin onu. İşçileri de çıkartmanı tavsiye ederim yumurtladıktan sonra ekleyebilirsin işçi.