Acanthomyrmex thailandensis Kolonim çöküyor, sebebi nedir?

Masisreis

Yumurta
Üye
Kolonim ilk geldiğinde 8 işçiydi fakat yeni bir alana aldım daha titizlikle bakmama rağmen (incir tohumu, canlı yem çeşitli, şekerli su) hala işçi kaybediyorum + yeni çıkacak pupayı direkt çöpe atıyorlar.
Sizce bunun sebebi nedir ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

yücehayvanat

Media
Üye
Forumdaki birinin baktığını hiç görmedim ama eğer daha önce bakmış olan varsa belki yardımcı olabilir, yine de basit düzeyde cevap vermek gerekirse belki aşırı stres olmuşlardır veya belki (çeşitli kaynaklarda yazıyor) bu tür için gerekli olan uygun ortam koşullarını sağlayamamışsınızdır

mustafaakbudak

Yumurta
Üye
Pupa hastalıklı olabilir canlı yem evdemi beslenen olarak yoksa doğadaki yemlermi çünkü bu davranış zehirlenme gibi geldi bana

Masisreis

Yumurta
Üye
Şimdi şöyle arkadaşlar; daha önce DIY formikaryum yaptım, gayet iyilerdi ve yumurta sayısı çoktu. Fakat bu DIY formikaryumda bile çıkmak üzere olan hareketli pupayı çöpe attılar, canlı orada can çekişti.

Bunu gördükten sonra onları daha doğal bir ortama aldım; petri kabı, torf ve yaprak ile 2 ay bekledim. Ama hâlâ pupaları çöpe atmaya devam ettiler.

En son 25 mm'lik büyük tüpe diş alçısı koyarak nemlendirme olayını çözdüm ve çıkacak pupaları sürekli kontrol ettim. Yine sonuç aynı oldu.

Durumun stresten kaynaklandığını kesinlikle düşünmüyorum. Canlı yemleri çok çeşitli şekilde sunuyorum fakat beğenmiyorlar.

Acantho hakkında güzel bir konu açacağım ama hâlâ tecrübe edinme aşamasındayım.

omereymenc

Replete
Yardımsever
Üye
Şimdi şöyle arkadaşlar; daha önce DIY formikaryum yaptım, gayet iyilerdi ve yumurta sayısı çoktu. Fakat bu DIY formikaryumda bile çıkmak üzere olan hareketli pupayı çöpe attılar, canlı orada can çekişti.

Bunu gördükten sonra onları daha doğal bir ortama aldım; petri kabı, torf ve yaprak ile 2 ay bekledim. Ama hâlâ pupaları çöpe atmaya devam ettiler.

En son 25 mm'lik büyük tüpe diş alçısı koyarak nemlendirme olayını çözdüm ve çıkacak pupaları sürekli kontrol ettim. Yine sonuç aynı oldu.

Durumun stresten kaynaklandığını kesinlikle düşünmüyorum. Canlı yemleri çok çeşitli şekilde sunuyorum fakat beğenmiyorlar.

Acantho hakkında güzel bir konu açacağım ama hâlâ tecrübe edinme aşamasındayım
Hocam yeterli nemi sağlanamıyor olabilir misiniz? Belki pupalar kurudukları için atıyorlardır. Birde gereğinden fazla alan vermiş olabilir misiniz? Kolay bir tür değil üstelik küçücük alanlarda yaşıyorlar. Belki alan fazla gelmiştir.

Masisreis

Yumurta
Üye
Hocam tavsiyelerin ve düşüncelerin için teşekkür ederim ama o ihtimalleri şu şekilde eleyebilirim:
1. Nem: Petri kabının içinde diş alçısı var ve şırıngayla düzenli nemlendirerek seviyeyi gayet yüksek tutuyorum. Bu türün nem ihtiyacını bildiğim için orada bir eksiklik yok. 2. Alan: Yaşadıkları petri kabı en fazla 8x8 cm büyüklüğünde, yani alan kesinlikle büyük değil. İçeride torf ve canlı temizlikçi olarak springtail'ler de mevcut. 3. Beslenme: Protein kaynakları ve şekerli suları sürekli önlerinde taze olarak bulunuyor.
Benim asıl şüphelendiğim durum feromon veya gelişimsel bozukluk. Doğacak olan işçi doğru kimyasal sinyali (feromonu) veremiyorsa veya içeride genetik/fiziksel bir sakatlık oluştysa, kolonideki işçiler bunu fark edip pupayı eliyor olabilir. Şu ana kadar tam 7 pupayı bu şekilde dışarı attılar.
Hocam yeterli nemi sağlanamıyor olabilir misiniz? Belki pupalar kurudukları için atıyorlardır. Birde gereğinden fazla alan vermiş olabilir misiniz? Kolay bir tür değil üstelik küçücük alanlarda yaşıyorlar. Belki alan fazla gelmiştir.