Abdomeninde bir ezik var

Uykusuz

Larva
Üye
IMG_20250421_130920.jpgCins Messor diye düşünüyorum. Bir koloninin dibinde 2 tane major bunu çekiştiriyordu, çok çırpınıyordu aldım. Yaşar mı?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Yaşar evet, işçi çıkarabilir mi bunu zaman gösterir. Normal de hayati bir darbe almamış ama iç organlarına zarar gelmişte olabilir, beklemekten başka yapılacak bir şey yok.

SıslYahya

Pupa
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 49083Cins Messor diye düşünüyorum. Bir koloninin dibinde 2 tane major bunu çekiştiriyordu, çok çırpınıyordu aldım. Yaşar mı?
Bunu zaman gösterir Samet kardeşimizin dediği gibi ama bence yumurtalar abdomen kısmında olduğu için yumurtaların zarar görmesi olası bir durum ama sen yine de ümidi kesme.

Uykusuz

Larva
Üye
Yaşar evet, işçi çıkarabilir mi bunu zaman gösterir. Normal de hayati bir darbe almamış ama iç organlarına zarar gelmişte olabilir, beklemekten başka yapılacak bir şey yok.
Bunu zaman gösterir Samet kardeşimizin dediği gibi ama bence yumurtalar abdomen kısmında olduğu için yumurtaların zarar görmesi olası bir durum ama sen yine de ümidi kesme.
Tamamdır, biraz şekerli su verdim kürdanla içerse içer, umarım zamanla düzelir. Teşekkürler.

SıslYahya

Pupa
Üye
Tamamdır, biraz şekerli su verdim kürdanla içerse içer, umarım zamanla düzelir. Teşekkürler.
Majorler çekiştiriyordu demişsiniz enerji kaybetmiştir şekerli su vererek iyi yapmışsınız inşallah iyileşir iyi hobiler dilerim.