9 işçili camponotus sorunlarım

SinanE-Z

Pupa
Üye
Doğrudur. elinin altında malzemeler, imkan ve yetenek var ise yapabilirsiniz.
Gözlemlediğim kadarıyla yappıştırma yapmıyorlar, genelde lastik ile tutturuyorlar, silikon kullanan da akvaryum için özel üretilen silikonlar var, marka gelmiyor aklıma. silikon kullanan çok nadir.
Temiz bir şeyler olur ise düşünüyorum, uygun birkaç araç ile olabilir veya şu tarz bir şeyi alsam mı başlangıç için yoksa 1 tüp/sineklik ve kırmızı fon yeterli olacak mıdır?

25f6ddbd-0be3-4401-bf31-59289675063d.jpg
Antstoreturkey_5e50ac25b65bb90235e1f39f2743b9f2-700x602.jpg

Estetik görüntü olarak hoş duruyor

bengo

Pupa
Üye
Koloninin büyüklüğüne göre bakarsınız. ben çoklu aldım bir oda açık sadece kalanı ise, pamuk ile tıkalı, koloni büyüdükçe yeni odayı aktif ediceğim, düşük kolonileri genelde tek tüp ile besliyorlar.
Muhabbetin başında da deiğim gibi, herşeyin hazır alınması taraftarıyım, birkere kendim yapmayı denedim başaramadım.

bengo

Pupa
Üye
kış uykusu ile alakalı bir şey sormuştum, muhabbeten kaynadı.
componotuslar kış uykusuna yatmaz diye okumuştum. arkadaşımız da yatırın diyor. netleştirebilir miyiz

SinanE-Z

Pupa
Üye
kış uykusu ile alakalı bir şey sormuştum, muhabbeten kaynadı.
componotuslar kış uykusuna yatmaz diye okumuştum. arkadaşımız da yatırın diyor. netleştirebilir miyiz
Bu konular üzerine çok sorup soruşturdum, birçok tür için deneyimleyenlerden birçok cevap aldım. Toparlarsam şuan mevcut düşüncem vede genel kaynaklar üzerine yatırın derim. Minimumdan da ziyade daha uzun vadeli sağlık ve dayanıklılık adına (yaşanacak hataların defansif etkisi denebilir) buna bağlı değil belki ama etmenlerden biri denebilir. Ortalama 3-5 ay aralığı ama o denli bir süre kaldı demek zor yeterse bi 3 ay kafa dinlesin derim ama zaman dolayısıyla 1.5/2 ay olmadan kendiside uyanabilir uygun şekilde takip ederseniz yeterli/ideal kararlılığı kendisi belirleyecektir

bengo

Pupa
Üye
geç kalmış olsam da , kış uykusuna yatırdım.12-15 derece sıcaklık, eski pamuklu bir kıyafete sararak balkona bıraktım