7'li Tetramorium multiqueen

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar selamlar,
Az önce inanılmaz bir uçuşa denk geldim. Formica, Lasius ve Tetramorium’lar Konya’da şu an çok ciddi şekilde uçuyor. Her yerde çiftleşme görülüyor.

Ama asıl konumuz, benim topladığım Tetramorium’lar. Beşini aynı yerde buldum, diğer ikisini ise onlardan yaklaşık 50 metre uzakta.

Şu an boşta bir tane test tüpüm var. Bunları multilemeyi deneyeyim mi, yoksa hepsini ayırıp bir süre şırıngada mı tutayım? Bu arada, ilk beş kraliçe büyük ihtimalle aynı koloniden.Şuanda gayet iyi anlaşıyorlar 3 4 kişi abdomen temizliyor diğerleri normal duruyor tüpten çıkmaya çalışan yok.

Ekli dosyalar

• 1749105462453537956694855636110.jpg
    1749105462453537956694855636110.jpg
    30.1 KB · Görüntüleme: 42

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
@el4nce hocam bakar mısınız? birbirlerine zarar verirler diye korkuyorum

gokdenizz

Nanitik
Üye
Bence Multi denemek güzel bişey deneyebilirsin. Ne olacağını deneyip görelim.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Birbirine zarar verme ihtimalleri var, çok uzun süre anlaşma ihtimalleri de var. Multi-queen kolonilerde kraliçelerin birbirini ne ölçüde baskıladığı, ne ölçüde yumurtlama oranlarının arttığı pek bilinmiyor ancak tecrübeye dayalı çıkarımlarda bulunmak gerekirse Tetramoriumlar ultiye son derece katı değiller, türden türe değişmekle beraber anlaşabilirler ya da anlaşmayabilirler. Besin yetersizliği durumunda, anlaşmazlık durumlarında birbirlerini öldürebilirler, birbirlerini öldürmeye kalkıştıkları sırada her zaman sona tek bir kraliçe kalmayabiliyor. Direkt birbirlerini komple öldürebiliyorlar, yani koloniyi kaybetme riskiniz de var. Bu sebeple ben multi yapmanızı tavsiye etmiyorum. En azından yapacaksanız 2'li 3'li multiler daha başarı şansını arttırır. Doğada multi-queen Tetramorium görmek pek sık denk gelebileceğiniz bir şey değil, bu sebeple siz de bunu dikkate almalısınız. 😊👍🏻

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Birbirine zarar verme ihtimalleri var, çok uzun süre anlaşma ihtimalleri de var. Multi-queen kolonilerde kraliçelerin birbirini ne ölçüde baskıladığı, ne ölçüde yumurtlama oranlarının arttığı pek bilinmiyor ancak tecrübeye dayalı çıkarımlarda bulunmak gerekirse Tetramoriumlar ultiye son derece katı değiller, türden türe değişmekle beraber anlaşabilirler ya da anlaşmayabilirler. Besin yetersizliği durumunda, anlaşmazlık durumlarında birbirlerini öldürebilirler, birbirlerini öldürmeye kalkıştıkları sırada her zaman sona tek bir kraliçe kalmayabiliyor. Direkt birbirlerini komple öldürebiliyorlar, yani koloniyi kaybetme riskiniz de var. Bu sebeple ben multi yapmanızı tavsiye etmiyorum. En azından yapacaksanız 2'li 3'li multiler daha başarı şansını arttırır. Doğada multi-queen Tetramorium görmek pek sık denk gelebileceğiniz bir şey değil, bu sebeple siz de bunu dikkate almalısınız. 😊👍🏻
Hocam bir tane kaçak verdim şuanda diğerleri üst üste tanışıyorlar sanırım çoğunun da aynı koloniden olma ihtimalide var birde şuan test tüpüm yok 3lü multi yapabilirim en iyi ihtimalle şırınga kullanmak istemiyorum.

Ekli dosyalar

• 17491110394951767442145975689664.jpg
    17491110394951767442145975689664.jpg
    39.5 KB · Görüntüleme: 24

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam aşırı sakinler, ben bunları tüpe koydum bir süre gözlemleyeceğim eğer sıkıntı çıkarsa ikiye böleceğim kraliçeleri daha önce iki tane tetramoriumu yan yana koyduğum gibi kavga etmişlerdi ama bunlar aşırı sakin bakalım nolcak umarım başarılı olur 🥹

Ekli dosyalar

• IMG_20250605_131801.jpg
    IMG_20250605_131801.jpg
    16 KB · Görüntüleme: 18

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam, 3 gündür kontrol etmiyordum ve bugün hatırı sayılır derecede yumurta vardı. Hatta biraz gelişmişler bile ve renkleri sarımsı. Kraliçeler iyi. Ayrıca, ikili bir multi daha yaptım; onlar 24 saat geçmeden yumurtladılar. Anladığım kadarıyla, Tetramorium’ları aynı yerden bulunca multi olabiliyorlarmış.
(yumurtlar pek belli olmamış ama tepeleme yumurta var 50'den fazla)

Ekli dosyalar

• IMG_20250608_143116.jpg
    IMG_20250608_143116.jpg
    19.4 KB · Görüntüleme: 21

qwerty

Larva
Üye
Hocam, 3 gündür kontrol etmiyordum ve bugün hatırı sayılır derecede yumurta vardı. Hatta biraz gelişmişler bile ve renkleri sarımsı. Kraliçeler iyi. Ayrıca, ikili bir multi daha yaptım; onlar 24 saat geçmeden yumurtladılar. Anladığım kadarıyla, Tetramorium’ları aynı yerden bulunca multi olabiliyorlarmış.
(yumurtlar pek belli olmamış ama tepeleme yumurta var 50'den fazla)
Hocam iyi forumlar şuanda 15-18 arası tetramorium multiqueen deniyorum şuan gayet sakinler kendimi ileriki dönemlerde kayıp verebileceğime hazırladım varsa tecrübelerin yazarsan çok mutlu olurum.

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam iyi forumlar şuanda 15-18 arası tetramorium multiqueen deniyorum şuan gayet sakinler kendimi ileriki dönemlerde kayıp verebileceğime hazırladım varsa tecrübelerin yazarsan çok mutlu olurum.
Hocam tek tüpte 15-18 arası kraliçe mi var yoksa bir tüpte 15 diğerinde 18 tane mi var anlayamadım kusura bakmayın.

qwerty

Larva
Üye
Hocam tek tüpte 15-18 arası kraliçe mi var yoksa bir tüpte 15 diğerinde 18 tane mi var anlayamadım kusura bakmayın.
Haha hocam sayamıyorum ama em az 15 kraliçe var benimki mega bir koloni olacak. Benim merak ettiğim sakinlik sona erdi mi? Kavgalar başladı mı gibisinden malum 15 kraliçe aynı yerde.

slmgoko

Nanitik
Üye
Bende bugün bir adet 4 lü bir adet 3 lü Tetramorium yaptım. Aynı koloniden aynı uçuştan alınma hepsi. Bakalım ne olacağını zaman gösterecek. Ben ekstra olarak iki multiye de un kurdu verdim bolca, yarın bu saatlerde alırım. Niye verdiniz dersenizde besin açlığına yarın bir gün düşerlerse birbirlerine saldırma ihtimalini ortadan kaldırmak istedim.

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Haha hocam sayamıyorum ama em az 15 kraliçe var benimki mega bir koloni olacak. Benim merak ettiğim sakinlik sona erdi mi? Kavgalar başladı mı gibisinden malum 15 kraliçe aynı yerde.
Çok fazla olunca emin olamadım hocam 😅 hocam 2 gün önce bir tane kraliçeyi öldürdüler ikiye bölüp dışarı atmışlar şuan sakinler tüm yumurtalar beraber ilgileniyorlarda bakalım neler olacak besleme yapmadım bu arada.