7'li Tetramorium multiqueen

BahadirSarp

Replete
Üye
Arkadaşlar selamlar,
Az önce inanılmaz bir uçuşa denk geldim. Formica, Lasius ve Tetramorium’lar Konya’da şu an çok ciddi şekilde uçuyor. Her yerde çiftleşme görülüyor.

Ama asıl konumuz, benim topladığım Tetramorium’lar. Beşini aynı yerde buldum, diğer ikisini ise onlardan yaklaşık 50 metre uzakta.

Şu an boşta bir tane test tüpüm var. Bunları multilemeyi deneyeyim mi, yoksa hepsini ayırıp bir süre şırıngada mı tutayım? Bu arada, ilk beş kraliçe büyük ihtimalle aynı koloniden.Şuanda gayet iyi anlaşıyorlar 3 4 kişi abdomen temizliyor diğerleri normal duruyor tüpten çıkmaya çalışan yok.

Ekli dosyalar

• 1749105462453537956694855636110.jpg
    1749105462453537956694855636110.jpg
    30.1 KB · Görüntüleme: 27

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Birbirine zarar verme ihtimalleri var, çok uzun süre anlaşma ihtimalleri de var. Multi-queen kolonilerde kraliçelerin birbirini ne ölçüde baskıladığı, ne ölçüde yumurtlama oranlarının arttığı pek bilinmiyor ancak tecrübeye dayalı çıkarımlarda bulunmak gerekirse Tetramoriumlar ultiye son derece katı değiller, türden türe değişmekle beraber anlaşabilirler ya da anlaşmayabilirler. Besin yetersizliği durumunda, anlaşmazlık durumlarında birbirlerini öldürebilirler, birbirlerini öldürmeye kalkıştıkları sırada her zaman sona tek bir kraliçe kalmayabiliyor. Direkt birbirlerini komple öldürebiliyorlar, yani koloniyi kaybetme riskiniz de var. Bu sebeple ben multi yapmanızı tavsiye etmiyorum. En azından yapacaksanız 2'li 3'li multiler daha başarı şansını arttırır. Doğada multi-queen Tetramorium görmek pek sık denk gelebileceğiniz bir şey değil, bu sebeple siz de bunu dikkate almalısınız. 😊👍🏻

BahadirSarp

Replete
Üye
Birbirine zarar verme ihtimalleri var, çok uzun süre anlaşma ihtimalleri de var. Multi-queen kolonilerde kraliçelerin birbirini ne ölçüde baskıladığı, ne ölçüde yumurtlama oranlarının arttığı pek bilinmiyor ancak tecrübeye dayalı çıkarımlarda bulunmak gerekirse Tetramoriumlar ultiye son derece katı değiller, türden türe değişmekle beraber anlaşabilirler ya da anlaşmayabilirler. Besin yetersizliği durumunda, anlaşmazlık durumlarında birbirlerini öldürebilirler, birbirlerini öldürmeye kalkıştıkları sırada her zaman sona tek bir kraliçe kalmayabiliyor. Direkt birbirlerini komple öldürebiliyorlar, yani koloniyi kaybetme riskiniz de var. Bu sebeple ben multi yapmanızı tavsiye etmiyorum. En azından yapacaksanız 2'li 3'li multiler daha başarı şansını arttırır. Doğada multi-queen Tetramorium görmek pek sık denk gelebileceğiniz bir şey değil, bu sebeple siz de bunu dikkate almalısınız. 😊👍🏻
Hocam bir tane kaçak verdim şuanda diğerleri üst üste tanışıyorlar sanırım çoğunun da aynı koloniden olma ihtimalide var birde şuan test tüpüm yok 3lü multi yapabilirim en iyi ihtimalle şırınga kullanmak istemiyorum.

Ekli dosyalar

• 17491110394951767442145975689664.jpg
    17491110394951767442145975689664.jpg
    39.5 KB · Görüntüleme: 10

BahadirSarp

Replete
Üye
Hocam aşırı sakinler, ben bunları tüpe koydum bir süre gözlemleyeceğim eğer sıkıntı çıkarsa ikiye böleceğim kraliçeleri daha önce iki tane tetramoriumu yan yana koyduğum gibi kavga etmişlerdi ama bunlar aşırı sakin bakalım nolcak umarım başarılı olur 🥹

Ekli dosyalar

• IMG_20250605_131801.jpg
    IMG_20250605_131801.jpg
    16 KB · Görüntüleme: 7