Dünyanın en güzel türlerinden birinin trde olması şaşırttı gerçekten. Majorleri normal işçinin 20 katı falan oluyor hocam.Monomorium sandığımız kraliçe Carebara çıktı. Gerçekten çok şaşırdım; işçisi çok küçük, kamerayı yaklaştırdığımda bile zor görünüyor.
Hocam, gerçekten askerleri bu kadar büyük mü?Dünyanın en güzel türlerinden birinin trde olması şaşırttı gerçekten. Majorleri normal işçinin 20 katı falan oluyor hocam.
Evet aylardır bu türün videolarını izliyorum majorleri gerçekten inanılmaz güzel. Araştırma yaptım sadece doğu asyada ve ormanlık yerlerde bulunduğu yazıyordu. Türkiyede bulmanız şaşırttı beni açıkçası.Hocam, gerçekten askerleri bu kadar büyük mü?
Hocam, besleme yaparken korkuyorum, zarar vereceğim diye. Gerçekten küçük bir cins ama zaten Türkiye'de varmış.Evet aylardır bu türün videolarını izliyorum majorleri gerçekten inanılmaz güzel. Araştırma yaptım sadece doğu asyada ve ormanlık yerlerde bulunduğu yazıyordu. Türkiyede bulmanız şaşırttı beni açıkçası.
Türkiye’de olduğunu kaçırmışım. Küçük küçük beslersiniz ta ki koloni büyüyene kadar. Sonra outworlde bağlayıp canlı yem verip boostlarsınız. Umarım dediğim majörü çıkarır koloniniz.Hocam, besleme yaparken korkuyorum, zarar vereceğim diye. Gerçekten küçük bir cins ama zaten Türkiye'de varmış.
İnşallah hocam ümidimiz o yönde.Türkiye’de olduğunu kaçırmışım. Küçük küçük beslersiniz ta ki koloni büyüyene kadar. Sonra outworlde bağlayıp canlı yem verip boostlarsınız. Umarım dediğim majörü çıkarır koloniniz.
Koloniyi 3-4 günde bir gözlemleyin kraliçe fazla ürkmesin. Strese girip ölmesini istemem. Trde bu türü görmek gerçekten ümitlendirdi beni. Takipteyim.İnşallah hocam ümidimiz o yönde.
Carebara kraliçesini rahatsız etmemek adına bakmıyorum. En son besleme olarak un kurdu vermiştim.Carebara kraliçesinde gelişme yok mu
O türe göre biraz fazla değil mi un kurdu?Carebara kraliçesini rahatsız etmemek adına bakmıyorum. En son besleme olarak un kurdu vermiştim.
Yok hocam mikro un kurdu verdim belki birazdan fotoğraflar gelebilir.O türe göre biraz fazla değil mi un kurdu?
Beklemedeyim hocam.Yok hocam mikro un kurdu verdim belki birazdan fotoğraflar gelebilir.
Hocam fotoğraflar yarın gelecek bugün çekemedimBeklemedeyim hocam.
Carebara olduğuna emin miyiz? Yumurtalar biraz büyük geldi gözüme.Sanırım ikinci işci geliyor carebarada.
Maalesef bulduğumuz kraliçe yumurtaları larva evresine geliştirip öldü.😓Bugün bir Tetra kraliçesi buldum. Tüpe aldım, durumu iyi gibi.