5 kanatlı 3 kanatsız kraliçe olduğunu düşündüğüm karınca buldum

Kevin_Levin

Yumurta
Üye
5 tane kanatlı olani saldim 3 tanesi kaldi onların da Tetramorium olduğunu düşünüyorum. Multiqueen imkanı varmı bu türde ?

Şırınga biraz bulanık kusura bakmayın lütfen.

Ekli dosyalar

• IMG_20260713_200557.jpg
    IMG_20260713_200557.jpg
    15.4 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20260713_200539.jpg
    IMG_20260713_200539.jpg
    17.2 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20260713_200540.jpg
    IMG_20260713_200540.jpg
    17.1 KB · Görüntüleme: 19

İlyas16

Media
Üye
Başarma şansınız da var. Kraliçelerin yaşayıp yaşamayacağı, işçiler çıktıktan sonra belli oluyor. Genel olarak multiye yatkın değiller diye biliyorum.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
4 gun önce falan bulduğum bi Tetramorium vardı bunları salayim mi ayrı ayrı koloni yapayım mı? birtane de messor kraliçesi aldım
Multi yaparsanız ve eğer kraliçeler birbirlerini kabul ederse büyük ihtimalle tek bir kraliçe kalana kadar diğer kraliçeleri öldüreceklerdir ama ilk işçi çıkana kadar birlikte devam ederlerse daha güçlü bir başlangıç yapmış olursunuz. Eğer buna rağmen denemek istiyorsanız deneyebilirsiniz ama elinizde her zaman bir tekli kraliçe bulundurmanızı ve aynı gün aynı yerde bulmadığınız kraliçeleri multi yapmamanızı öneririm. Elinizde her zaman tekli kraliçe bulundurmanızı önermemin sebebi birbirlerini kabul etmeyip birbirlerine saldırabilir ve bunun sonucunda bütün kraliçeleriniz hayati hasar alabilir. Diğer önerimin sebebi ise aynı tür olmama ihtimallerinin çok daha yüksek olması.

Kevin_Levin

Yumurta
Üye
Multi yaparsanız ve eğer kraliçeler birbirlerini kabul ederse büyük ihtimalle tek bir kraliçe kalana kadar diğer kraliçeleri öldüreceklerdir ama ilk işçi çıkana kadar birlikte devam ederlerse daha güçlü bir başlangıç yapmış olursunuz. Eğer buna rağmen denemek istiyorsanız deneyebilirsiniz ama elinizde her zaman bir tekli kraliçe bulundurmanızı ve aynı gün aynı yerde bulmadığınız kraliçeleri multi yapmamanızı öneririm. Elinizde her zaman tekli kraliçe bulundurmanızı önermemin sebebi birbirlerini kabul etmeyip birbirlerine saldırabilir ve bunun sonucunda bütün kraliçeleriniz hayati hasar alabilir. Diğer önerimin sebebi ise aynı tür olmama ihtimallerinin çok daha yüksek olması.
Zaten 4 gun önce tekli bir koloni yeri yaptım o ayrı birde bu multi queeni yapayım doyorum 3 seçenek var ya multi queen ya tek bir tanesini alacagim yada salacagim çünkü dediğim gibi bu türden var birtane.