45×35×25 Karides Akvaryumu Kurulumu İçin Tavsiyeler

Keten903

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Karides akvaryumu kurmak istiyorum ama bu konuda acemiyim, sizden öneri almak istedim.

Akvaryum ölçülerim: 45 × 35 × 25 cm
Hacim: Yaklaşık 39 litre

Bu hacimde hangi karides türünü önerirsiniz?

Red Cherry düşünüyorum ama başlangıç için en dayanıklı tür hangisidir?

Ayrıca bitki önerilerine de açığım. Şu an düşündüklerim:
  • Java Moss
  • Anubias Nana
  • Java Fern
  • Yüzen bitki olarak Salvinia veya Pistia
Filtre olarak iç filtre kullanacağım ama emiş kısmına sünger takacağım.

Taban için de siyah quartz kum düşünüyorum.

Karides üretimi ve su değerleri konusunda da ipuçlarınız varsa yazarsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Karidesler zaten çok fazla hacim isteyen türler değil önemli olan su değerlerinin stabil olması. Bu hacimde Neocardinia türlerinden herhangi birisini besleyebilirsiniz dayanıklılık olarak hemen hepsi aynıdır. Sarı ateş neon, Bloody mary, Red Rili, Mavi Melek, Siyah gül, Carbon rili ya da sizinde dediğiniz gibi kiraz karides hepsi uygundur rengini beğendiğiniz r
Türü seçebilirsiniz ancak yalnızca tek tür olarak besleme yapın yoksa renklerde kırılma olacaktır.

Bitki olarak saydığınız bitkiler uygun sadece ben olsam yüksekliği 25cm olan bir akvaryumda pistia kullanmazdım kökleri çok uzadığı için seyir zevkini bozacaktır. (Kök budaması yapılabilir ancak bitkinin gelişim hızı oldukça düşüyor)

Kesinlikle iç filtre tercih etmeyin iç filtre bu tarz küçük akvaryumlarda hele ki karides gibi küçük türlerle kullanıma kesinlikle uygun değik ideal olarak bir pipo filtre ya da en azından 1 adet şelale filtre kullanın.

İpucu olarak bildiğim kadarıyla çoğu şeydem Tatlı Su forum başlığı altında konu konu bahsettim. Oraya bakıp başka bir sorunuz olursa yine sorabilirsiniz.