3D Printer Örnekleri

Örnekler Yardımcı Olur Mu Sizce ?

• Evet

• Hayır

• Deneyeceğim

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

bulutsensei

Yumurta
İlklerden
Üye
selam arkadaşlar, herkes bu postun altına 3d printerda basım için çizdiği örnekleri atarsa (malzeme,ekipman,formikaryum vs.) ihtiyacı olan kişiler bundan faydalanabilir.
hem birbirimize yardım etmiş oluruz hemde bilgi paylaştıkça çoğalmaz mı zaten. ufak tefekte olsa, profesyonel veya amatör de olsa paylaşın. :)

AurA

Yumurta
Üye
Programdan tasarım yapabilecek teknik bilgim yok ama, birkaç tane el çizimi formicarium tasarımım var, bunları bilgisayardan çizebilecek birisi varsa atabilirim.

bulutsensei

Yumurta
İlklerden
Üye
Programdan tasarım yapabilecek teknik bilgim yok ama, birkaç tane el çizimi formicarium tasarımım var, bunları bilgisayardan çizebilecek birisi varsa atabilirim.
dostum bence sen ek dosya olarak ekle, çizebilen de buraya ekler. gereksiz mesaj kalabalığı olmaz hem. :)

ByHodor

Yumurta
Üye
Çizimleri ister buraya ister özelden atarsan, yarın bi boşluğumda çizer buraya atarım.

MGPrime

Minör
İlklerden
Üye
selam arkadaşlar, herkes bu postun altına 3d printerda basım için çizdiği örnekleri atarsa (malzeme,ekipman,formikaryum vs.) ihtiyacı olan kişiler bundan faydalanabilir.
hem birbirimize yardım etmiş oluruz hemde bilgi paylaştıkça çoğalmaz mı zaten. ufak tefekte olsa, profesyonel veya amatör de olsa paylaşın. :)
Hocam 3d printer’ a sahip olmayan kişiler de düşünerek bir yazı oluştursun ve 3d printer’ a sahip olanlar o düşünceyi oluşturmaya çalışsın..

AurA

Yumurta
Üye
Çizimleri ister buraya ister özelden atarsan, yarın bi boşluğumda çizer buraya atarım.
IMG_20220120_191823.jpg çok iyi çizemedim ama ana fikir bu, outworld tepeden bakınca yamuk şeklinde olacak ve üstünde yine yamuk şeklinde cam veya pleksi olacak, outworldün arkasında dikey bir yaşam alanı olacak onunda önü cam veya pleksi ile kapalı olacak. Umarım işine yarar. İyi forumlar.

bulutsensei

Yumurta
İlklerden
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 570 çok iyi çizemedim ama ana fikir bu, outworld tepeden bakınca yamuk şeklinde olacak ve üstünde yine yamuk şeklinde cam veya pleksi olacak, outworldün arkasında dikey bir yaşam alanı olacak onunda önü cam veya pleksi ile kapalı olacak. Umarım işine yarar. İyi forumlar.
hocam buna benzer bir fikri thingiversete gördüm, linkini almıştım eğer çizecek arkadaşa yardımcı olabilirse atarım.

edit; https://www.thingiverse.com/thing:5022502

ByHodor

Yumurta
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 570 çok iyi çizemedim ama ana fikir bu, outworld tepeden bakınca yamuk şeklinde olacak ve üstünde yine yamuk şeklinde cam veya pleksi olacak, outworldün arkasında dikey bir yaşam alanı olacak onunda önü cam veya pleksi ile kapalı olacak. Umarım işine yarar. İyi forumlar.
thingi tasarımını görünce anladım tamamdır yarın uğraşırım üstünde. hatta bu forumun discorduna gelen olursa ordan masaüstü yayını açıp beraberde yapabiliriz. bana birde istediğiniz ölçüleri verebilirmisiniz.

TİGİN

Yumurta
Üye
İsteyen var ise ben de CAD konusunda yardımcı olabilirim ister buradan ister karincaciftligim discordun dan yazabilirsiniz. TİGİN#6824

Son düzenleme:

AurA

Yumurta
Üye
thingi tasarımını görünce anladım tamamdır yarın uğraşırım üstünde. hatta bu forumun discorduna gelen olursa ordan masaüstü yayını açıp beraberde yapabiliriz. bana birde istediğiniz ölçüleri verebilirmisin.
Taban alanı 30x20 cm olacak şekilde olabilir.

ByHodor

Yumurta
Üye
Taban alanı 30x20 cm olacak şekilde olabilir.
müsaitsen gel dc ye beraber yapalım, ャ ByHodor#9864
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

yuva1.jpg

kaba taslak bir şey yaptım bunun üzerinden gidelim neler eksik neler fazla nereler değişmeli vs

Ekli dosyalar

• yuva2.jpg
    yuva2.jpg
    43.8 KB · Görüntüleme: 9
  • yuva3.jpg
    yuva3.jpg
    44.9 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

ByHodor

Yumurta
Üye
Eline sağlık hocam, çok güzel görünüyor. Saat 21.00 a kadar okuldayım, DC ye gelemem maalesef.
dc önemli değilde şimdi sıra nereleri değiştirmek gerekli veya ne eklemek gerekli. bana detaylı anlatırsan tasarımı bitirip foruma ekleyelim.

HARUN

Yumurta
Üye
Ürün basım konusunda yardımıc olurum. 2D çizimlerinizi , 3d aktara bilir ve modelleri basabilirim teşekkürler.

:):coffee:2.png3.png23.png

Son düzenleme:

HARUN

Yumurta
Üye
mail, dc veya numara verebilir misin .stl dosyası atacağım 3d maliyeti nedir sormak istiyorum
[email protected]
burdan ulaşabilirsiniz
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

hocam maliyeti ortalama ne kadar oluyor, birde bizimle birkaç proje linkinizi paylaşabilir misiniz. thingiverse ile
Maliyet ürünün boyutuna , ağırlığına, kullanılan malzemeye göre değişiyor.

Mr_bdm

Yumurta
Üye
Şöyle bir şey yapmayı planlıyorum. ürünleri sipariş ettim 5*5 akrilik kap, 16*160 test tüpü gerisi zevke kalıyor. 3d yazıcım olmadığı için bazı ürünleri plexiden kendim yaptım bazılarını da sızak silikondan filan yaptım yeterli oldu isteyenlere fikir verebilir.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    383.1 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20220121_223449[1].jpg
    IMG_20220121_223449[1].jpg
    26.9 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20220121_223407[1].jpg
    IMG_20220121_223407[1].jpg
    56 KB · Görüntüleme: 28

AurA

Yumurta
Üye
Şöyle bir şey yapmayı planlıyorum. ürünleri sipariş ettim 5*5 akrilik kap, 16*160 test tüpü gerisi zevke kalıyor. 3d yazıcım olmadığı için bazı ürünleri plexiden kendim yaptım bazılarını da sızak silikondan filan yaptım yeterli oldu isteyenlere fikir verebilir.
Yemek kapları silikondan ise kullanılmasını tavsiye etmem, ayrıca üstteki yeşil şeyler nedir acaba?