3D Printer için Formikaryum Tasarımı

omereymenc

Nanitik
Üye
Selam, bir arkadaşım 3D yazıcı ile bana istediğim şeyleri basabileceğini söyledi. Ben de formikaryum yaptırmak istiyorum. Elinizde şablon veya taslak var mı, ya da nereden bulabilirim?

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Selam, bir arkadaşım 3D yazıcı ile bana istediğim şeyleri basabileceğini söyledi. Ben de formikaryum yaptırmak istiyorum. Elinizde şablon veya taslak var mı, ya da nereden bulabilirim?
Bana bir kâğıda çizip atarsan ve ölçülerini söylersen, vaktim olduğu bir zaman çizebilirim. Elimde 4-5 tane şablonum var fakat hepsini SolidWorks programında çizdim. Eğer arkadaşın bu çizimleri Cura programına atıp .stl dosyasına çevirirse, baskı alabilirsin. Ama benim yaptığım çizimlerde nem delikleri yok. Sadece bir adet çizimde nem havuzu var. İstersen onun SolidWorks dosyasını atabilirim.

omereymenc

Nanitik
Üye
Bana bir kâğıda çizip atarsan ve ölçülerini söylersen, vaktim olduğu bir zaman çizebilirim. Elimde 4-5 tane şablonum var fakat hepsini SolidWorks programında çizdim. Eğer arkadaşın bu çizimleri Cura programına atıp .stl dosyasına çevirirse, baskı alabilirsin. Ama benim yaptığım çizimlerde nem delikleri yok. Sadece bir adet çizimde nem havuzu var. İstersen onun SolidWorks dosyasını atabilirim.
Atabilirsiniz hocam internette bir kaç hazır şablon buldum ama pek istediğim gibi değil. Sizinkiler hoşuma giderse direk onu yaptırayım. Olmazsa ben çizerim siz uygun bir vakitte yaparsınız.
Şimdiden teşekkürler :)

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Atabilirsiniz hocam internette bir kaç hazır şablon buldum ama pek istediğim gibi değil. Sizinkiler hoşuma giderse direk onu yaptırayım. Olmazsa ben çizerim siz uygun bir vakitte yaparsınız.
Şimdiden teşekkürler :)
Buradan solid dosyaları paylaşılmıyor. Ancak formicarium ve yaşam alanları kısmına birkaç çizim yaptım, onlara bakabilirsiniz. İsterseniz şimdi bir kağıda çizimi yapıp bana DM üzerinden atın, ben de çizmeye çalışayım. Sonradan STL dosyasını WhatsApp veya başka bir şekilde iletmeye çalışırım. Şu anda yaklaşık 2 saat kadar çizime vakit ayırabilirim. İsterseniz şimdi çizip atın, ben de çizmeye çalışayım.
for1.png
Örneğin bir ara böyle birşey tasarlamıştım.

mimases

Larva
Üye
Thingiverse, makerworld, cults3d gibi siteleri incelemenizi öneririm. Hazır tasarımlar var. Belki ilginizi çeken bir şey denk gelir.