Hocam, boyutları anlaşılmıyor ama bence gayet düzenli ve uygun.
Hocam nemlendirme sağ üstte olan yer mi? Eğer oraysa o delikler sıkıntı çıkarabilir. Ama onun dışın boyutu söylerseniz hangi tür için uygun olduğunu söylerim size.
Nem yeri ora ise biraz büyük gibi geldi, daha küçültsen ve karıncaların alanını arttırsak, daha iyi olabilir
Şu anlık söylenebilecek çok bir şey yok çok güzel olmuş ama boyutu hakkında bilgi veremediğiniz için odalar küçük mü büyük mü karar veremedim. Ben de 3D formikaryumlar çok yaptım size verebileceğim tavsiye bir tek belki nemlendirme kısmındaki delikleri yuvarlak değilde ızgara şeklinde yapabilirsiniz bide duvarı ince tutabilir nemlendirme kısmındaki, arkasında su basmak için yer var sanırsam. Bir de tavsiye olarak deliklerin sayısını 3 e çıkarmanız olacaktır ü. Çok gerekli mi değil ama transfer ve outworld bağlantısı sırasında daha kolaylık sağlayacaktır ben öyle yapıyorum şahsen.
öncelikle hepinize teşşekür ederim ilginizden dolayı. Açıkcsaı ben modelin dosyasını atabileceğimi düşünmüştüm ama atılmıyormuş galiba o konu hakkında bilgizniz varsa yardımci olursanız sevinirim, o yüzden ölçüleri vermemiştim.
genel olarak ölçüler:
Dış ölçü 122x92mm
İç yaşam alanı 110x80 (Nem odası dahil)
Nem odası 26x58mm
2 tane çıkış var çapları 9.5mm
Camı tutmasını düşündüğüm köşeler 3mm
Dış duvar kalınlığı 3mm
Alt kalınlığı 4mm
Nemli bölgedeki deliklerin çapı 4mm
Formikaryumun nem odası bölgesinin tam ortasında oyuk var olası bir sıkıtı da camı kaldırıp müdahile etmek için
Nem odasına su basmak için arkaya oyuğun altına da çapı 3mm bir delik var
Çıkışların biri formikaryumun tam ortsaında diğeride sağ üst köşede
İç kısmın yüksekliği 13mm
Genel yükseklik 20mm
Cam koymak için 3mm bir yükseklik bıraktım
Bu bilgileri vermek yerine modele herkesin erişmesini sağlamak isterdim hem ihtiyacı olana, geliştirmek isteyene vb. yardım etmiş olurduk ama yapamadım.
Eksiğim veya yanlış var mı?
Daha detaylı foto isterseniz atabilirm
Artı olarak o deliklere pamuk tıkayıp hem su hem de nem ihtiyaçlarını gidermelerini amaçlamıştım.
Çoğu bilgiyi tam olarak bulamadım işte duvar kalınlığı ne kadar olur, nem odası boyutu, derinlik, hortum giriş kısmı vb. yani biraz yorucu oldu