30 cm akvaryum da Lepistes olur mu?

Burak23

Yumurta
Üye
Elimde 30 cm lik bı akvaryum var. Lepistes beslemeyi düşünüyorum. Doğacak olan yavruları da geniş bı saklama kabında büyütüp. Bu döngü de üretmek istiyorum. Uygun olurmu sizce ?

Muhammetcaan

Yumurta
Üye
4 litreye bir tane yetişkin balık koymanızı tavsiye ederim yavruları başka bir akvaryumda yetiştirmeniz durumunda sıkıntı olmaz tabi yavruları besleyeceğiniz kabın büyüklüğü ve su ısısı yavruların büyümesinde etkili olacaktır

Burak23

Yumurta
Üye
4 litreye bir tane yetişkin balık koymanızı tavsiye ederim yavruları başka bir akvaryumda yetiştirmeniz durumunda sıkıntı olmaz tabi yavruları besleyeceğiniz kabın büyüklüğü ve su ısısı yavruların büyümesinde etkili olacaktır
20 litre geniş bı saklama kabında büyütmeyi düşünüyorum yavruları.
Yetişkin olarakta akvaryuma 1 erkek 4 dişi. Düşünüyorum. Erkek dişi oranı yeterli olurmu sizce

Yecan

Yumurta
Üye
Yetişkin olarakta akvaryuma 1 erkek 4 dişi. Düşünüyorum. Erkek dişi oranı yeterli olurmu sizce
Sadece 1 erkek riskli olur onun yerine 2 erkek 3 dişi daha iyi olabilir.

Muhammetcaan

Yumurta
Üye
akvaryumunuz 11 litre olması lazım şahsi olarak içine 2 dişi 1 erkek koymanız bence yeterli olur onun dışında saklama kabı yavrular için yeterli olur diye düşünüyorum ama yavrular büyüdükçe saklama kabı yavrulara küçük gelebilir

Burak23

Yumurta
Üye
Tese
akvaryumunuz 11 litre olması lazım şahsi olarak içine 2 dişi 1 erkek koymanız bence yeterli olur onun dışında saklama kabı yavrular için yeterli olur diye düşünüyorum ama yavrular büyüdükçe saklama kabı yavrulara küçük gelebilir
Teşekkür ederim. Bide bitki illa sartmi olmasa sıkıntı olurmu?

aar4

Yumurta
Üye
Eğer lepistesleri üretmek amacıyla besleyecekseniz yeterli olmaz, ama görsel olarak bakacaksanız 1e2d tarzında özel türlere bakabilirsiniz yavrular olacaktır ancak akvaryum küçük olduğu için doğan yavrular o akvaryum içinde asla büyüyemeyecektir ve büyük ihtimalle diğer balıklara yem olacaktır. Yavruları başka yerde büyütecekseniz en mantıklı çözüm yavruluk kullanmak olacaktır. Özel tür bakacaksanız benim şahsen en beğendiğim türleri paylaştım.

Mozaik fil kulak, Moscow dark blue, HB white

Ekli dosyalar

• 1130727344tx2.jpg
    1130727344tx2.jpg
    37.3 KB · Görüntüleme: 4
  • moscow-black-lepistes4-800x600.jpg
    moscow-black-lepistes4-800x600.jpg
    51.6 KB · Görüntüleme: 4
  • lepistes1.jpg
    lepistes1.jpg
    44.8 KB · Görüntüleme: 4

aar4

Yumurta
Üye
Elimde 30 cm lik bı akvaryum var. Lepistes beslemeyi düşünüyorum. Doğacak olan yavruları da geniş bı saklama kabında büyütüp. Bu döngü de üretmek istiyorum. Uygun olurmu sizce ?
Ayrıca akvaryumunuz çok az bir hacim içerdiği için içerisine mümkünse şelale filtre yada pipo filtre kullanın onun haricinde dekor, kum vs kullanmanızı önermem. Daha geniş bir akvaryum almanız veya cam alıp kendiniz daha geniş bir akvaryum yaparsanız çok daha iyi olacaktır. Örnek 40x40x30, 35x35x35 ve 30x30x30 yeterli olacaktır.

Muhammetcaan

Yumurta
Üye
Tese

Teşekkür ederim. Bide bitki illa sartmi olmasa sıkıntı olurmu?
Doğal bir ortam olması için bitkiler güzel olurdı ama onun içinde aydınlatma vs. Ayarlamanız lazım ama illada şart değil rafya koyup üretenlerde var

Şahsi tavsiyem yukarıdada arkadaşında belirttiği gibi küçük bir pipo filitre ve rafya ile üretebilirsiniz daha sonra anaç balıklardan yüksek verim almak için daha büyük bir tanka geçmenizi tavsiye ederim