3 ADET KRALİÇE

Sqquecc

Yumurta
Üye
Arkadaşlar selamlar, elimde 4 adet kraliçe karınca var hepsinin farklı açılardan fotoğraflarını çektim. Türlerine dair fikirlerim var fakat Componotus mu yoksa Messor mu arada kaldım biraz ayırt edemedim üçünü de ayrı ayrı link olarak ekliyorum şimdiden çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Ayrıca üçü biribirine çok benzer olmasına rağmen birinde gözle sayılır derecede 3-4 adet yumurta varken diğerlerinde çok daha fazla, sebebini çözemedim acaba stresten mi yedi? Büyük olan Componotus olduğunu düşündüğüm baya bi öbek öbek yumurtlamış sadece türünden emin değilim, Messor Barbarus ceya Structor şüphleniyorum. Diğer ikisininde yumurtaları az da olsa şükür diyorum, diğeri de aşırı düzensiz bırakmış hiç anlayamadım :D

[BÜYÜK OLAN= WhatsApp Image 2026-05-09 at 19.36.23.jpeg WhatsApp Image 2026-05-09 at 19.36.22.jpeg WhatsApp Image 2026-05-09 at 19.36.17.jpeg

[AZ YUMURTA= WhatsApp Image 2026-05-09 at 19.36.16 (2).jpeg WhatsApp Image 2026-05-09 at 19.36.16 (1).jpeg

[Düzenli AZ= WhatsApp Image 2026-05-09 at 19.36.15 (1).jpeg WhatsApp Image 2026-05-09 at 19.36.15.jpeg

[Düzensiz AZ= WhatsApp Image 2026-05-09 at 19.36.15 (2).jpeg WhatsApp Image 2026-05-09 at 19.36.15 (3).jpeg

Son düzenleme:

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam Büyük olan da mı aynı şekilde acaba, ve ayrıca kanatlılar yumurtlamış, nasıl prenses olma ihtimali var tam anlamadım?
Kanadı olanlar kraliçe olabilir ama olmayadabilir, aynı şey kanatsızlar için de geçerli. Ben de hepsine direkt kesin kraliçeler demek istemedim sadece.

anakin

Kraliçe
Yardımsever
Üye
Hocam Büyük olan da mı aynı şekilde acaba, ve ayrıca kanatlılar yumurtlamış, nasıl prenses olma ihtimali var tam anlamadım?
Hepsi messor cinsi. Yani kanatlı olanların döllenmemiş olma ihtimali var diyor. Döllenmese de yumurtlayabiliyor ama bence salmayın işçisi çıkarsa döllenmiştir prens çıkarsa döllenmemiştir.

Sqquecc

Yumurta
Üye
Tamamdır şimdi biraz araştırma sonucu öğrendim sadece prens yumurtlayıp işçi çıkarmama ihtimalleri varmış, veya sadece besin için yapabiliyorlarmış. Az Yumurta diye eklediğim büyük ihtimalle dediğimiz gibi olabilir. Çok sıkmadan bi kaç sorum daha olacak. :) Zaten yumurtaları yemesinler diye elimden geleni yapıyorum, 25-30 derece arası karanlık, cover'lı, sulu, klasik bi cam tüpte duruyorlar ve ortalama 3 günde bir kontrol ediyorum, ekstra bişi yapabilir miyim acaba? Bu riski en minimuma indirmek için (1 ay boyunca hiç bakmamak mesela riskli mi olur). Ve büyük, kanat dökmüş olan için tür tahmini olan var mı acaba?

anakin

Kraliçe
Yardımsever
Üye
Tamamdır şimdi biraz araştırma sonucu öğrendim sadece prens yumurtlayıp işçi çıkarmama ihtimalleri varmış, veya sadece besin için yapabiliyorlarmış. Az Yumurta diye eklediğim büyük ihtimalle dediğimiz gibi olabilir. Çok sıkmadan bi kaç sorum daha olacak. :) Zaten yumurtaları yemesinler diye elimden geleni yapıyorum, 25-30 derece arası karanlık, cover'lı, sulu, klasik bi cam tüpte duruyorlar ve ortalama 3 günde bir kontrol ediyorum, ekstra bişi yapabilir miyim acaba? Bu riski en minimuma indirmek için (1 ay boyunca hiç bakmamak mesela riskli mi olur). Ve büyük, kanat dökmüş olan için tür tahmini olan var mı acaba?
10 günde bir bakmanız optimal başka yapmanız gereken ekstra bir şey yok.

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Haftada bir bakmak en uygunu yumurta gelişimini en rahat bu şekilde takip ederseniz 1 ay hiç bakmazsanız kraliçelerin yumurtaları yemesi gibi durumlardan haberiniz olmaz.

Sqquecc

Yumurta
Üye
Cevaplar için teşekkürler. Sadece Componotus mu Messor mu onun kararını tam veremedim. Kaliteli bi makro çekimle tekrar fotoğraf eklemeyi düşünüyorum, iyi akşamlar.