2026 Boyunca Kraliçe Arıyorum

Bankai

Larva
Üye
Merhaba arkadaşlar,
Bu konumda, her gün kraliçe karınca arayışımı paylaşacağım. Nerede aradım, ne buldum (ya da bulamadım), hava durumu ve küçük gözlemler…
Hem kendim için bir günlük olsun hem de merak edenlerle deneyim paylaşımı yapmak istiyorum.
Bakalım sabır mı kazanacak, yoksa kraliçeler mi? 🐜👑

(Not: seride gün tek part halinde atılacaktır. Lütfen konuya ekstra mesaj atmayınız.)

Son düzenleme:

Bankai

Larva
Üye
Bu seriye büyük ihtimalle 1 Temnothorax kolonisi ve 1 Tetramorium caespitum kraliçesi eklenecek. Aslında almayı düşünmüyordum ama şimdiden alıp daha çok büyütmeyi düşünüyorum. Başka bir siteden de başlangıç seti gibi küçük bir alışveriş yaptım.
Kısacası, serimizin ilk kraliçesi ve kolonisi olucak. Bu seriye bakalım daha neler olacak.

Bankai

Larva
Üye
Merhabalar. Bugün ve yarın kraliçe arayışı olmayacaktır. Bugün maç için antrenmanım var, yarın da maçım var. O yüzden bu iki gün seriyi devam ettiremeyeceğim. Pazartesi her zamanki gibi devam edecek.
31.01.2026

Bankai

Larva
Üye
4. gün:
Aslında bugün aramayacaktım; maçım olduğu için. Ama sabah hızlıca 1 saat dolaşıp geldim. Yeni uyanmış koloniler buldum, küçük türlerdi. İki tane de çok küçük millipede buldum. Bugün de böyle geçti.
01.02.2026

Bankai

Larva
Üye
5. Gün:
Bugün de aynı şekilde ekstra yeni yerler keşfettim. Ağaç kabuklarına baktık, bayağı dolaştım ama çok bir şey bulamadım. Odun termiti gibi bir şey mi ne, ona benzer bir şey gördüm. Birkaç örümcek vs. vardı. Bugün de böyle geçti.
02.02.2026

Bankai

Larva
Üye
Hocam, azminize hayran kaldım. Benim de böyle bir planım vardı ancak ameliyat olduğum için bakamıyorum. Bir de Karadeniz’de olduğum için her gün bir yağmur yağıyor. Hadi çise atsa neyse, bayağı sağanak yağıyor.
Geçmiş olsun, teşekkürler Ankara'da da havalar bi değişik bi iyi gibi kötü gibi.

6. Gün:
Bugün çok yorgunum ve birazdan dersim var, bu yüzden bugün arayamayacağım. Eve gelirken yerde hiçbir şey göremedim. Bunun haricinde Ant Store Turkey’den kargolar geldi; ürünler bayağı kaliteli. Karıncalar henüz gelmedi. Bugün de böyleydi. Umarım yarın daha fazla bakabilirim, çünkü yarın dersim yok.
03.02.2026

Bankai

Larva
Üye
Büyük gelişme ilk koloni ver kraliçeler geldi. Çok iyiler, sağlıklılar hemencecik sıcak bir yere aldım.
Koloni geldi. Sıcak bir yere aldım. Şekerli su vb. vereceğim.
Yaklaşık 1 saat sonra, akşama doğru Temnothorax kolonisini formikaryuma; Tetramorium’ları ise yeni test tüpüne almayı düşünüyorum. Kargodan sonra toparlanmaları için bunlar yeterli mi? DM’den cevaplarsanız sevinirim, seri sohbeti kirletmeyelim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bankai

Larva
Üye
7. Gün
Bugün karıncaları transfer yapacağım için eve erkenden geldim. 15–20 dakika arama yaptım, çok bir şey bulamadım ama ağaç kabuğunun içinden bir şey larvası buldum. Çok iğrenç bir şeydi, adını unuttum. Bugün de bu kadardı.
04.02.2026
(Not: Ankara Yenimahalle’de oturuyorum, soranlar için.)

Bankai

Larva
Üye
Bu 3 gün çok yoğundu, yazamadım. Serimiz çok aksadı, hepinizden çok özür diliyorum.
Seri boyunca kraliçe ya da herhangi bir hayvan bulamadım. Yarın eskisi gibi devam edecektir.
Hepinizden çok özür diliyorum.
05–06–07/02/2026

Bankai

Larva
Üye
11. Gün:
Bugün dışarıda yerdeki odunları topladım ve içlerini kontrol ettim, ancak herhangi bir şey bulamadım. Bunun dışında bir Lasius kolonisi gördüm. Bugünlük bu kadardı.
(Bu arada serimiz 10 günü geride bıraktı)
08/02/2026