2 soru tek konuda

LeeGZe

Yumurta
Üye
1-formica kolonimin outworldunde 2 ölü işçi buldum, ilk işçi çıkalı 1 1.5 ay civarı oldu, acaba ömürleri bittiği için mi öldüler yoksa bir durum olabilir mi?

2- cremalar tüpe kan gibi kırmızı bir sıvı bırakıyor damlalar şeklinde, ne olduğunu bilen var mı?

ToxiTkAn

Replete
Yardımsever
Üye
1-formica kolonimin outworldunde 2 ölü işçi buldum, ilk işçi çıkalı 1 1.5 ay civarı oldu, acaba ömürleri bittiği için mi öldüler yoksa bir durum olabilir mi?

2- cremalar tüpe kan gibi kırmızı bir sıvı bırakıyor damlalar şeklinde, ne olduğunu bilen var mı?
1. Büyük ihtimalle normal bi ömür veya stresden flnda olabilir
2. Acilen transver ediniz o karıncaların bıraktığı bir sıvı değil pembe bakteri oluşmuş çok tehlikeli ACİLEN TRANSFER EDİNN!!

LeeGZe

Yumurta
Üye
beslemeden önce almıştım o sıvıyı yine bırakmışlar bakteri nasıl oluşuyor ki

LeeGZe

Yumurta
Üye
tüpü tertemiz ettim yeni yemeği koydum yarım saat sonra baktım yine vardı damla şeklinde

ToxiTkAn

Replete
Yardımsever
Üye
transfer edeceğim de nasıl oluşuyor anlamadım ki camda nasıl oluşuyor pamukta da değil
Bakterileri karıncaları zehirlemeden tamamen temizlemeniz imkansız gibi bir şey o yüzden illaki sizin görmedikleriniz oluyor ve hemen yenisi oluşuyor

LeeGZe

Yumurta
Üye
suda en ufak pembeleşme yok, ayrıca kolonide 5 işçi var, başka birşey olma durumu var mı, çekirgeyle besliyorum onun kanı olabilir mi?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-09-02 at 21.54.59.jpeg
    WhatsApp Image 2022-09-02 at 21.54.59.jpeg
    42.2 KB · Görüntüleme: 20
  • WhatsApp Image 2022-09-02 at 21.55.03.jpeg
    WhatsApp Image 2022-09-02 at 21.55.03.jpeg
    16 KB · Görüntüleme: 20

Chaprix

Majör
Deneyimli Hobici
Üye
suda en ufak pembeleşme yok, ayrıca kolonide 5 işçi var, başka birşey olma durumu var mı, çekirgeyle besliyorum onun kanı olabilir mi?
doğadan bulduğunuz canlılar ile beslediğiniz için bakteri oluşmuş olabilir. dışarıdaki pisliği ve güvensizliği getirip karıncalarınıza yediriyorsunuz. ilk başladığımda bende böcek vb şeylerle beslemenin sorun olmicağına inanmıştım fakat gerçekten dışarıdaki kimyasal şeyleri taşıyıp taşımadığını bilemediğimiz için karıncalar riske giriyor. canlı yem edinmenizi öneririm. canlı yem için imkanınız yok ise alternatif proteinleri yani yumurta beyazı, salam, sosis vb deniyebilirsiniz.

LeeGZe

Yumurta
Üye
Köyde olduğum için canlı yem alamadım burada ilaç atılmayan bi tarladan çekirge yakalıyorum, eve dönünce canlı yem edineceğim zaten tavsiyeniz için saolun

Chaprix

Majör
Deneyimli Hobici
Üye
Köyde olduğum için canlı yem alamadım burada ilaç atılmayan bi tarladan çekirge yakalıyorum, eve dönünce canlı yem edineceğim zaten tavsiyeniz için saolun
sadece ilaç olarak düşünmeyin bunu. zehirli mantar yiyebilen bir böcek vardır belki ve bu zehirli mantarı yada hastalıklı mantarı yiyen böceği siz karıncalarınıza veriyorsunuz. karıncalar zehirli mantar yerse bi takım sıkıntılar olur. bunu sadece "ilaçlama" olarak düşünmemek de lazım doğada bir çok canlıda hastalık olabilir. bize virüs kaptığı gibi eklembacaklılarda virüs kapabilir. iyi hobiler.