Benim de 150-160 litre arası bir akvaryumum var ve içinde iki adet electric blue ramirezi, iki adet nerite salyangoz ve bir adet yavru cüce vatoz var. Akvaryuma bakınca aklıma wastelandler geliyor. Arada ramirezilerin atışması ve vatozun hareketleri benim için yeterli görsel zevki sağlıyor. Öncesinde de japon balıkları ve kerevit bulunuyordu içinde. Şu an bu saydığım canlılar olmasa kesinlikle beyaz balon molly beslerdim, mükemmel balıklar bence.
Ekli dosyayı görüntüle 76144
Yetişkin melek balıkları için pek uygun değil bu hacim. Kendi akvayumumda da beslemek isterdim ancak vücut şekilleri nedeniyle rahat edemiyorlar. Cikletler de aktiflik ve karakter olarak sıkışık hissedecektir.
Tetralar için oldukça güzel bir hacim, neon tetralardan 25-30 bireylik bir sürü eklerseniz hoş durabilir bence. Birkaç bitki ve bitki kumu eklersiniz. Zeminde gezmesi için corydoras sürüsü. Seviyorsanız ve camlarda takılsın istiyorsanız diye bir adet ya da iki adet cüce vatoz. Camları temizlemesi için 4-5 adet nerite salyangoz gibi gibi.
Ciklet besleyecekseniz cüce türler öneririm. 150 litrelik akvaryumumda şu an iki adet elektrik blue ramirezi var ancak yumurtaları kendim çıkarmaya karar verirsem akvaryumu karma yaparım ve birkaç adet daha ramirezi ve birkaç adet başka tür ciklet eklerim. Ya da dediğiniz gibi sarı prenses beslerdim, bir erkek 4-5 dişi şeklinde. Ama sarı prensesler için 200 litre ve üzeri akvaryumları öneririm.
Öncelikle bitkili mi yokda bitkisiz mi olacak akvaryumunuz, buna karar verin bence.