10 Günlük Şehir Dışı Sürecinde Messor Kolonisi Bakımı ve Tüpten Tohum Taşıma Davranışı

Nolx

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 55 işçili bir Messor kolonim var. Yaklaşık 10 günlüğüne şehir dışına gitmem gerekiyor ve koloniyi emanet edebileceğim kimse yok.

Bu 10 günlük süreçte koloninin kendi kendini sorunsuz idare edebilmesi için nasıl bir hazırlık yapmalıyım?

• Sulukdüzeni nasıl olmalı?
  • Gitmeden önce protein/canlı yem takviyesini nasıl ayarlamalıyım?
  • Outworld'e ekstra tohum veya su bırakırken nelere dikkat etmeliyim?
Ek olarak bir soru: Geçen gün tüpün içinde düzenli duran bütün tohumları dışarıya (outworld'e) taşımışlar. Nem veya havalandırma kaynaklı bir sorun mu var yoksa bu normal bir davranış mıdır?

Deneyimli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum, şimdiden teşekkürler

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 55 işçili bir Messor kolonim var. Yaklaşık 10 günlüğüne şehir dışına gitmem gerekiyor ve koloniyi emanet edebileceğim kimse yok.

Bu 10 günlük süreçte koloninin kendi kendini sorunsuz idare edebilmesi için nasıl bir hazırlık yapmalıyım?

Ek olarak bir soru: Geçen gün tüpün içinde düzenli duran bütün tohumları dışarıya (outworld'e) taşımışlar. Nem veya havalandırma kaynaklı bir sorun mu var yoksa bu normal bir davranış mıdır?

Suluk düzeninden kasıt nasıl bir suluk koyduğunuza göre değişir. Bana kalırsa bir şekerli su, bir de normal su olan iki tane suluğu bolca doldurup verebilirsiniz. Gitmeden önce elinizde un kurdu varsa kesip verdikten sonra gideceğinize yakın outworldden alın. Outworlde tohum da koyun, onlar depolayacak durumdaysa depo ederler zaten. Outworlde su bırakırken devrilmemesine veya akmama durumlarına dikkat edin yeterli. Bolca koyarsanız bir sorun olmaz ama düzene göre değişir, nasıl bir düzende bilmiyorum.

Ek soru için de normalde olmaz ama bazen olabiliyor. Özellikle Formica cinsinin çok yaptığı bir davranış. Kendiliğinden bir süre sonra geçerler, merak etmeyin.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Suluk beya yem bırakmanızı önermem. Nemden dolayı suluğa yaşınma, boğulma gibi durumlar olabilir. Zaten şekerli suya ve canlı yeme ihtiyaçları yoktur. Outworlerinde çokça bütün tohum ve tedbir amaçlı bir miktar hafif kırılmış tohum bulunması yeterli.

Nolx

Yumurta
Üye
Suluk düzeninden kasıt nasıl bir suluk koyduğunuza göre değişir. Bana kalırsa bir şekerli su, bir de normal su olan iki tane suluğu bolca doldurup verebilirsiniz. Gitmeden önce elinizde un kurdu varsa kesip verdikten sonra gideceğinize yakın outworldden alın. Outworlde tohum da koyun, onlar depolayacak durumdaysa depo ederler zaten. Outworlde su bırakırken devrilmemesine veya akmama durumlarına dikkat edin yeterli. Bolca koyarsanız bir sorun olmaz ama düzene göre değişir, nasıl bir düzende bilmiyorum.

Ek soru için de normalde olmaz ama bazen olabiliyor. Özellikle Formica cinsinin çok yaptığı bir davranış. Kendiliğinden bir süre sonra geçerler, merak etmeyin.
Şöyleki dikey suluğum var boğulmasınlar diye alt taraf pamuk tıkıyorum pamuktan içiyorlar suyu teşekkür ederim bilgi için.

Suluk beya yem bırakmanızı önermem. Nemden dolayı suluğa yaşınma, boğulma gibi durumlar olabilir. Zaten şekerli suya ve canlı yeme ihtiyaçları yoktur. Outworlerinde çokça bütün tohum ve tedbir amaçlı bir miktar hafif kırılmış tohum bulunması yeterli
Suluklarında pamuk var boğulmasınlar diye zaten tüplerindede baya su var taşınma ihtimalleri ne kadar olur bilemiyorum ama tecrübelerinizde ortada teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için