1 ay oldu, yumurtlar da gelişim yok.

berke_03

Yumurta
Üye
1 ay oldu yumurtalar hala pupa veya larvaya dönüşmedi. kraliçe bir yandan yumurtlamaya devam ediyor, sizce neden gelişmiyor?

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Dostum konu açarken cinsini, haftada kaç kez baktığını, besleyip beslemediğini falan da paylaşırsan ve fotoğraf eklersen tadından yenmez. 😉

berke_03

Yumurta
Üye
Dostum konu açarken cinsini, haftada kaç kez baktığını, besleyip beslemediğini falan da paylaşırsan ve fotoğraf eklersen tadından yenmez. 😉
kusura bakmayın daha yeniyim o kadar detaylı yazamadım türü lasius daha işçisi çıkmadığı için besleme yapmıyordum ama 2 gün önce şekerli su verdim denemek için sanırım içti onu

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
kusura bakmayın daha yeniyim o kadar detaylı yazamadım türü lasius daha işçisi çıkmadığı için besleme yapmıyordum ama 2 gün önce şekerli su verdim denemek için sanırım içti onu
kaç günde bir bakıyorsunuz 🤣🤣.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
nasıl bakmak her gün bakıyorum gelişme var mı diye onu soruyosan
Her gün bakmak hiç uygun değil haftada bir kontrol etmeniz gerekiyor en erken. Gelişim yavaşlar ya da durur sık kontrol ederseniz. Bence kırmızı asetat kağıdından cover yapın, içini görebilirsiniz ve gelişim aksamaz.

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Hergün bakma, sıcaklık 22-24 derece 25 derecelere gelirse gelişim hızlanabilir. Besin vermene gerek yok.

berke_03

Yumurta
Üye
Her gün bakmak hiç uygun değil haftada bir kontrol etmeniz gerekiyor en erken. Gelişim yavaşlar ya da durur sık kontrol ederseniz. Bence kırmızı asetat kağıdından cover yapın, içini görebilirsiniz ve gelişim
Hergün bakma, sıcaklık 22-24 derece 25 derecelere gelirse gelişim hızlanabilir. Besin vermene gerek yok.
anladım teşekkür ederim yinede haftada bir falan şekerli su versem hızlanır mı

Kuzeyli

Nanitik
Üye
anladım teşekkür ederim yinede haftada bir falan şekerli su versem hızlanır mı
ilk işçiler çıkana kadar kraliçeyi olabildiğince az rahatsız et. Zaten yumurtlamış. Hiç ellemezsen kendisi çıkartacak işçileri. Arkadaşın dediği gibi kırmızı asetat kağıdı yapıp kapat. Üstüne de yine karanlık olması için siyah poşet falan örtebilirsin. Asetat kağıdı üzerinden her gün bakabilirsin ama ışık tutma. Sen gelişim yok sanıyor olabilirsin ama belki larvalar oluşmuş olabilir.