Merhaba yaklaşık 1-2 aydır Bloody Mary Karides Akvaryumumda bir takım problemler ile karşılaşıyordum. İlk ve en önemli sorun her 1-2 hafta da bir ksrideslerimden biri felç geçirmiş gibi duruyor hareket etmiyor fakat dokununca ani bir refleks ile sıçrıyordu. Ölüpte diğer karideslere yem olup bir hastalık varsa onlara da geçmesin diye alıp salyangoz ürettiğim akvaryuma ekliyordum. Diğer sorun yine son zamanlarda yavru verimi iyice düşmüş karidesler yumurta tutuyor fakat en fazla 1 hafta sonra yavrular çıkmadan yumurtaları bırakıyorlardı. Düzenli su değişimi ve su değişimlerinde çeşme suyu yerine ozmos su + Gh+/Kh+ mineral ile 2 durumda şu an için geçmiş durumda 1 aydır yavru da alıyorum karides ölümüde yaşamıyorum. Şimdi asıl sorun bugün salyangozların suyu iyice azaldığı için hem su ekleyeyim hemde dipteki pisliklerin birazını alayım dedim fakat akvaryumdaki hindistan cevizi kabuklarının altından, kayaların arkasından, tarçın kabuklarının arkasından(evet ana tanklarda kullanıpta arta kalan ne varsa buraya doldurdum .d) attığım karidesler canlı olarak gözükmeye başladı eskisi gibi sağlıklı olmasada sıçrama hareketleri ve titrer şekilde yüzdüklerini ve hareket ettiklerini hatta bazılarının yumurta tuttuğunu gördüm. Ama ne düzenli su değişimi var, ne bir filtre, ne düzenli besleme, ne oturmuş bir bakteri döngüsü, dipte avuç avuç salyangoz dışkısı amonyak ve nitrat tavan yapmış durumda, su değişimlerinde doğrudan hiçbir dinlendirme olmadan basılan foşur foşur çeşme suyu da eklenince hiçbir olumlu durumu olmayan ramshorn salyangozların bile kimi zaman yaşamakta zorlandığı bu akvaryumda karides gibi su değerlerine karşı hassas olan bu canlıların nasıl hayatta kalıp üzerine birde üremeye başladıklarını açıklayabilecek birisi var mı? Şu an için o akvaryumun içinin çok dağınık olması ve bir ışık kaynağı olmadığı için net fotoğraf çekemiyorum ön cama yaklaştıklarında resim almayı deneyeceğim.
Karidesleri alıp ayrı bir 25küp akvaryumda incelemeyi düşünüyorum bakalım durumları ne olacak. Ana tanka eklemeyi düşünmüyorum çünkü hala çok sağlıklı durmuyorlar.
Karidesleri alıp ayrı bir 25küp akvaryumda incelemeyi düşünüyorum bakalım durumları ne olacak. Ana tanka eklemeyi düşünmüyorum çünkü hala çok sağlıklı durmuyorlar.