Zeytinyağı + pudra

EfeAkkurt-_-

Yumurta
Üye
Zeytinyağı ve pudra cataglyphisleri tutar mı? Normalde delikli kapak kullanıyordum ama ben her besleme yapmak için kapağı açtığımda strese giriyorlar. Bu yüzden kapağı açık tutup pudra sürmeyi düşünüyorum.

Nazdravia

Yumurta
İlklerden
Üye
Tutar diye düşünüyorum ama sineklikli kapak yapabilirsiniz eğer tutmazsa

drusus

Media
İlklerden
Üye
Forumda bi arkadaş kaçtıklarını söylemişti, kalın yapmalısın sanırsam

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Catalar zaten düz zeminlere hiç iyi tırmanamazlar diye biliyorum hatta bariyer kurarsan çok rahat içerde tutabilirsin bence

EfeAkkurt-_-

Yumurta
Üye
Tutar diye düşünüyorum ama sineklikli kapak yapabilirsiniz eğer tutmazsa
Küçük delikler açtım kapağa ama stese giriyorlar kraliçe falan da dışarı çıkıyor. Hem 20 30 işçilere çıktığında besleme yapacağım zaman kaçaklar olur diye düşünüyorum. O yüzden bariyer sürmek istiyorum.

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
İyide cata kraliçenin dışarı çıkmasına normal bir durum diyebilirim çünkü yemek arıyor olabilir ilk işçisi çıkana kadar enerji ve protein e ihtiyaç duyar eğer işçi eklemeyi başarırsanız kraliçenin işi daha da kolaylaşır ( 1 adet ) ve sıcaklıkta cata lar için örnmli

EfeAkkurt-_-

Yumurta
Üye
İyide cata kraliçenin dışarı çıkmasına normal bir durum diyebilirim çünkü yemek arıyor olabilir ilk işçisi çıkana kadar enerji ve protein e ihtiyaç duyar eğer işçi eklemeyi başarırsanız kraliçenin işi daha da kolaylaşır ( 1 adet ) ve sıcaklıkta cata lar için örnmli
İşçi eklemeyi başardım zaten 2 media bir de majör ekledim kapağı açtığımda o sallantıdan hepsi dışarı fırlıyor. Sıcaklık 29 30 derece ve kraliçenin yumurtaları var.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bir de pepek pudrası veya normal pudra kullanmak bir şey fark ediyor mu?

Son düzenleme:

eyupbardak32

Yumurta
Üye
Forumda bi arkadaş kaçtıklarını söylemişti, kalın yapmalısın sanırsam
O arkadaş benim, herhangi bir bariyer sürmemistim.
Catalar zaten düz zeminlere hiç iyi tırmanamazlar diye biliyorum hatta bariyer kurarsan çok rahat içerde tutabilirsin bence
Ben de böyle biliyordum, ki 2 gün boyunca 1 işçi ile kraliçe mutlu mesut takıldılar, beslemeyi her gün taze meyve ve 2 gün boyunca evde çıkan güvelerle yaptım.
Sıcaklık 32 C⁰ sabitlenmişti.
3. Günün şafağinda yoklardı.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bende bu konuya bir soru ekleyeyim hadi bilen varsa söylesin. Başka yağ kullansam olur mu? Mesela ayçiçek yağı veya pamuk yağı. Bunlarla da olur mu?

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Ben yanılmıyorsam yurt dışında karınca bariyeri diye parafin yağı kullanıyorlar ve satıyorlar bazıları fluondan daha iyi iş yaptığını söylüyor karıştırmadan direk yağı sürüyorlar deneyeceğim bende

EfeAkkurt-_-

Yumurta
Üye
Ben yabancı bir videoda rubbing alkol ve bebek pudrası karıştırıldığını görmüştüm. (rubbing alkol ne bilmiyorum altyazıda öyle yazıyordu.)

Nabukatnazar

Yumurta
Üye
bu konuda baya bir deneyimim var diye düşünüyorum malum sıcaklılar mevsim üstünde geçen sene bunun yarsı kadar sıcak değildi o sezon messorlar için yapmıştım yağ pudra dengesini nasıl kurarsam kurayım akıyordu o yüzden yaz mevsiminde önermiyorum en kesin çözüm tel