Zemin bitkili fanus akvaryum

mys23

Yumurta
Üye
Nerabalar (öncelikle tüm Türkiye'ye iyi olma dileklerimi dilerim) aklımda görseldeki fanusa sadece alçak sık yoncaya benzer zemin bitkisi ekmek istiyorum olabildikçe ucuza halletmek istiyorum içerisine en dibe lav kırığı onun üstüne elenmiş bitki torfu kullanmayı düşünüyorum içinede üç veyatta dört tane karedes eklemek istiyorum bundan dolayı sizlere sormak istediğim şey 1. Olarak yaptıklarımda bir hata varmı 2. Olarak en uygun zemin bitkisi hangisi olur 3. Olarak da en uygun karades türü hangisi olur

Ekli dosyalar

• IMG_20230210_012248.jpg
    IMG_20230210_012248.jpg
    21.4 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20230210_012029.jpg
    IMG_20230210_012029.jpg
    14.8 KB · Görüntüleme: 12

Merttt

Yumurta
Üye
Bu alan çok küçük bitki,kum,filtre ile iyice küçülecek buna sen direk kurma(forumda karidesler hakkında yazı var orda akvaryum boyutu kum,besin,bitki gibi temel seyler anlatılıyor) olmadı internetten araştırma yapabilirsin yapacaksan güzel bir akvaryum yap canlıya ve bütçene boşuna zarar verme:)

mys23

Yumurta
Üye
Şahsen bolca bitkilendirirseniz karides bakabileceğinizi düşünüyorum ama bitki konusunda pek bilgim yok Belki bu akvaryumu görmüşsünüzdür ama ben yinede fikir olarak atiyim. www.akvaryum.com/Forum/sheydanin_minik_karides_dunyasi_k981019.aspEkli dosyayı görüntüle 21041
Bu alan çok küçük bitki,kum,filtre ile iyice küçülecek buna sen direk kurma(forumda karidesler hakkında yazı var orda akvaryum boyutu kum,besin,bitki gibi temel seyler anlatılıyor) olmadı internetten araştırma yapabilirsin yapacaksan güzel bir akvaryum yap canlıya ve bütçene boşuna zarar verme:)
Bilgilendirmeniz için saolun

Vedad

Nanitik
Üye
Bilgilendirmeniz için saolun
Filterisiz, ısıtıcısız yapan çok var bu tür akvaryumları. Karidesler için pipo filtre veya üretim filtresi kullanılır. Bunların amacı suya oksijen sağlamak ve biyolojik döngüyü oluşturmaktır. Bunları kullanmak yerine çeşitli bitkiler ve canlılar ile bu döngü ve değer oluşturulabiliyor. Bitki, fotosentez ile Co2'yi oksijene dönüştürür. Fanustaki canlılar için filtre görevi görebilir bitkileri Ne kadar Co2 ister, aydınlatma istermi diye bakarsanız en ideal bitkiyi bulabilirsiniz. Benim kullandığım bitkiyi bulabilirsem ekliyeceğim. Fakat filtresiz bir biçimde olması mümkümdür.

Ekli dosyalar

• IMG_20230209_183226.jpg
    IMG_20230209_183226.jpg
    46 KB · Görüntüleme: 8

Vedad

Nanitik
Üye
Filterisiz, ısıtıcısız yapan çok var bu tür akvaryumları. Karidesler için pipo filtre veya üretim filtresi kullanılır. Bunların amacı suya oksijen sağlamak ve biyolojik döngüyü oluşturmaktır. Bunları kullanmak yerine çeşitli bitkiler ve canlılar ile bu döngü ve değer oluşturulabiliyor. Bitki, fotosentez ile Co2'yi oksijene dönüştürür. Fanustaki canlılar için filtre görevi görebilir bitkileri Ne kadar Co2 ister, aydınlatma istermi diye bakarsanız en ideal bitkiyi bulabilirsiniz. Benim kullandığım bitkiyi bulabilirsem ekliyeceğim. Fakat filtresiz bir biçimde olması mümkümdür.
Alanın dar olması pek mühim olduğunu düşünmüyorum. Kavanozda bile karides bakan var. Birkaç salyangoz ile döngü çok iyi olabilir.

mys23

Yumurta
Üye
Alanın dar olması pek mühim olduğunu düşünmüyorum. Kavanozda bile karides bakan var. Birkaç salyangoz ile döngü çok iyi olabilir.
Sanırım bilginiz var karades olarak ne önerirsiniz ve bitki olarak suyoncası gibi zemin bitkisi ekmek istiyorum co2 ilk başta tohumdan çimlendirirken maya yöntemiylen verebilirim ondan sonra kardeşleri koyup co2 kaldırmak istiyorum sizce olabilirmi

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Dediğiniz gibi kavanozda da bakan var filtresiz bakanda var ama burda önemli olan canlıyı hayatta tutabilmek değil doğru şekilde hayatta tutabilmek kavanozda bakmak hatta bana göre 15lt altı herhangi bir karides türü beslemek yanlıştır. Karidesler değişen su parametrelerine çok çok hassas canlılardır küçük hacimli tanklarda hele ki herhangi bir filtrasyon yoksa bu değerleri sabit tutması çok zordur. Sırf canlı beslemek isteniyor diye doğru şartlar sağlanmadan canlı alınması ve beslenmesinin doğru olmadığını düşünüyorum.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Arkadaşa sormuşsunuz ben yine de kendi fikrimi de söyleyeyim. Fanusun hacmi en fazla 2-3lt gibi gözüküyor o hacimde herhangi bir canlı tavsiye etmem su değerlerini sabit tutması vs... çok zor olur. İllaki karides besleyeceğim inat ettim dersenizde kiraz beslemeniz taraftarıyım kiraz karidesler diğer karides türlerine göre değişen su parametrelerine ve aralıklarına karşı toleransı daha yüksek bir türdür. Çok bir bilgim olmamakla birlikte tohum olarak satılan zemin bitkilerinin büyüseler bile bir süre sonra çürüyüp tamamen yok olduklarını duyduğumu hatırlıyorum. Onun yerine sp. Japan zemin bitkisine kolay diyorlar bu forumda da yakın zamanda da deneyen bir arkadaş vardı. Ya da eğer co2 ve gübre verme şansınız varsa Monte Carlo ya da Mini Parvula deneyebilirsiniz.

mys23

Yumurta
Üye
Herkese teşekürler yardımlarınızdan dolayı