Zararlı Birşey Mi?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Nedir bu çıkan yosunların parçası mı?20230331_164412.jpg(Kıl gibi beyaz olan uzun şey)

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
camdaki yosunları keserken kurtuldu ve hareket etti saklandı.

Emperorofinsects

Nanitik
Üye
Balıklarda bir tür parazit var. Beyaz veya kırmızı parazitler balığın anüsüne yerleşebiliyorlar. Emin değilim ama bu olup olmadığına bakabilirsin

Emperorofinsects

Nanitik
Üye
Döngüye yeni başlamış bir akvaryumda bu sorun varsa, muhtemelen 3-4 gün içinde kendiliğinden geçecektir.

Japon balığı anüs bölgesinde nematod görmeniz halinde, ilaç tedavisi kullanmanız gerekir denilmiş bir kaynakta.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Hocam biraz bende araştırdım her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Kimi kimyasal kullanın,tankı bozun vb. vb. kimi ise gerek yok doğal birşey,ellemeye gerek yok demekte
Bende diğer bir grubun lafı olan "dip çekimi ve azaltılan yemleme ile kontrol altına alınabilir." lafını uygulayacağım.Bir şey okudum sanırım binlerce çeşitleri varmış vede genelde yüzen ve gezenleri tehlikeliymiş vede kumun altında gezip sadece kumu eşeleyince çıkanlar zararsızmış.Benim karidesleri aldığım üretici "sayısı kontrol altında oldukça sorun değil" demişti. B3nimkiler kumu eşelemediğim sürece hiç gözükmüyorlar. Onu görmemin sebebi olarakda en son biraz kumu eşelemiştim bitki ekerken onlardan 2 adet çıkmıştı biri camda oluşa bir yosuna takıldı ve çıkamadı ben onu fotografladım diğeri aşağı kaçıp saklandı. Sizin görüşünüz nedir? @Utgea @Mertali

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Nematoda benziyor. Bir konuda fikir ayrılığı çoksa tecrübesini paylaşmış veya kaynaklı konuşan kişileri esas almanı öneririm.

xqewz

Yumurta
Üye
Bende de 1 aydır karides akvaryumunda mevcutlar, bununla ilgili konu açmıştım arkadaş bir sorun olmayacağını döngüye faydası olacağını söylemişti, şuana kadar bir sıkıntı çıkmadı yavru karideslerde de bir sıkıntı gözükmüyor.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Bende de 1 aydır karides akvaryumunda mevcutlar, bununla ilgili konu açmıştım arkadaş bir sorun olmayacağını döngüye faydası olacağını söylemişti, şuana kadar bir sıkıntı çıkmadı yavru karideslerde de bir sıkıntı gözükmüyor.
Aldığım adamda aynısını demişti(karidesleri aldığım).Tankı kuralı 1 yıla yaklaştı başından beri varlar bir zararını görmedim.