Zarar verir mi?

erdemis21

Yumurta
Üye
Selam ben kendi imkanlarımla bir formikaryum yaptım giriş tarafında silikonlar var karıncalar için sorun olur mu silikon?

egzotikçiftik

Replete
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Silikon olarak ne kullandınız? bazen formikaryuma nem için su verirken o silikonlara gelen su silikonla birleşerek karıncalarda zehirlenmeye sebep olabiliyor. Benim tercihim her zaman akvaryum silikonu oldu, size de öneririm.

egzotikçiftik

Replete
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Su, silikon ile tepkimeye mi giriyor?
Evet bazıları giriyor ve koloniyi zehirleyebiliyor. Bu sebepten 700 civarı işçisi olan bir tetramorium kolonimi tamamen kaybettim. Silikonun markası ve çeşidini bilmeden kullanmıştım, karıncalar belirli bir bölgeyi fazla oyduğundan normalde su gitmemesi gereken yerlere su gitmişti. Su ile silikon temas edince de bir şekilde ölmüşlerdi. O günden beri hep akvaryum silikonu kullanırım, su ile temas etse de bir sorun yaşamadım.

Evet bazıları giriyor ve koloniyi zehirleyebiliyor. Bu sebepten 700 civarı işçisi olan bir tetramorium kolonimi tamamen kaybettim. Silikonun markası ve çeşidini bilmeden kullanmıştım, karıncalar belirli bir bölgeyi fazla oyduğundan normalde su gitmemesi gereken yerlere su gitmişti. Su ile silikon temas edince de bir şekilde ölmüşlerdi. O günden beri hep akvaryum silikonu kullanırım, su ile temas etse de bir sorun yaşamadım.
Ben sıcak silikon kullandım sıkıntı olurmu

egzotikçiftik

Replete
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Ben sıcak silikon kullandım sıkıntı olurmu
Hocam sıcak silikon uzun ömürlü değildir. Yani neme dayanıklı değildir, sıcağa dayanıklı değildir, kış uykusuna yatırdığınızda yine soğuktan işlevini kaybedebilir gibi gibi. Zamanla açılma yaparak işlevini kaybeder. Sıcakta uzun süre durması sonucu koku yapabilir ve karıncaları rahatsız edebilir. Kısaca eğer yaptığınız formikaryumu bir kaç yıl kullanacaksanız akvaryum silikonu ile yapmanız daha doğru olur. Ama koloni büyüdüğünde direkt farklı daha büyük bir formikaryuma geçiriyorsanız yani kısa süre kullanıyorsanız sıcak silikonla da yapılabilir. Yapanlar da var. Sıcak silikonun nereden alındığı önemli. Ben ucuz, ne olduğu belli olmayan bir yerden almıştım, aynı pakette farklı farklı silikonların satıldığı yerler. Ve tetramorium kolonim oradan aldığım silikon yüzünden zehirlenmişti. Aldığınız yere güveniyorsanız ve koloniniz o formikaryumda kısa süre kalacaksa sıcak silikon kullanabilirsiniz.