Merhabalar. 2024/07/03 de bir doğa gezisindeyken companatus uçuşuna denk geldik ve yuvaları incelerken bir yuvanın majorları beni çok etkiledi ardından kanatlı prens ve prensesleri gördüm iki prenses 5-6 adetde prens aldım belki yapay ortamda çiftleştirmeyi başarırım diye. Bir kaç gün prens ve prensesler aynı kapta ışık alan bir yerde durdular 4-5 gün geçti ve prensler öldü prensesler hala yaşıyordular. Bı kaç gün daha kanat döksünler diye orada tuttum belki ciftlesmislerdir cunki prenslerin bı anda ölmesi normal değil herkesin bildiği üzere prensler o kadar fazla prensesle çiftlesiyorki üreme organları patlayıp ölüyorlar bende öyle düşündüm ve tüplere aldım yumurtladılar normalde uçuşlar senkonize şeklinde bütün kolonilerin bı anda uçması ve prens prenseslerin farklı adaylarla çiftleşmesi ile biter ama öyle olmadı bunlar kendi kolonisindeki erkek kardeşleriyle çiftleşti o yüzden sakat doğan veya zayıf doğan işçiler bekliyorum aslında ama gözlemleyip görücez şu an 4 yumurtası var ve gelişiyorlar bakalım nasıl olucak bu iş herkese keyifli hobiler.