Yuva girişinde kanatsız kraliçe.

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Bugün neredeyse yuva girişinde bir kanatsız messor olduğunu düşündüğüm bir kraliçe buldum fakat almaya çalıştığım anda yuvaya doğru kaçmaya başladı ve almaya çalışmadan önce olduğu yerde sabit bekliyordu (hava az bir şey rüzgarlıydı). Bu durum benim aklıma 3 senaryo getirdi.
1- Acaba girişinde olduğu kolonin kraliçesi miydi?
2- Acaba kanatsız bir şekilde mi doğdu?
3- Başka koloniden veya o koloniden uçuşunu yaptıktan sonra o kolonin neredeyse girişine inmiş olabilir mi?
Bu sorular ile ilgili detay almak isterseniz sorun çünkü yanlış bir şey yapmış olmak istemiyorum. Ben de ekstra bilgiler vereyim. Diğer uçuş yapabilecek kadar büyük kolonilere baktığımda uçuşa hazırlanan bir karınca görmedim. Kolonisi bulunan kraliçeler neden yuva dışına çıkar bilmiyorum fakat neredeyse girişinde bulunduğu koloni gayet sakindi ve içeri olan sirkülasyon normaldi. Ayrıca girişinde bulunduğu kolonidekiler ona saldırmıyordu. Umarım bu bilgilere dayanarak yardımcı olabilirsiniz. Aldığım yere geri götürme şansım yok ancak çiftleşmemesine rağmen kanatsızsa en azından dışarı bırakabilirim. Onun dışında da zaten her türlü elimde tutmaya devam edeceğim. Cinsi önemli değil ama ben yine de bulduğum yer ile kraliçenin fotoğrafını ekleyeyim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Kraliçenin fotoğrafı net değil ama messor olduğuna eminim ve yuvaya olan uzaklığı fotoğraftaki şekildeydi. Ve tekrar söyleyeyim sabit duruyordu. (Fotoyu internetten rastgele aldım)

Ekli dosyalar

• IMG-20220502-WA0040.jpeg
    IMG-20220502-WA0040.jpeg
    24.4 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG-20220502-WA0036.jpeg
    IMG-20220502-WA0036.jpeg
    53.2 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20220502_180115.jpg
    IMG_20220502_180115.jpg
    76.4 KB · Görüntüleme: 31

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yani bu durumda derine inersek pek çok ihtimal ele alınabilir fakat bunlardan en muhtemelen olanları; koloninin kraliçesi ya da kraliçelerinden birini almış bulunmaktasınız. Kraliçenin neden dışarı çıktığını bilemiyorum. Belki koloni transfer halindeydi, belki de başka bir şey vardı. Lakin kendim daha önce bu duruma Tapinomalar'da denk gelmiştim. Ya da uçuş yapmayıp, döllenmeyen ve koloni içerisinde işçi gibi hayatını sürdüren alatelerden birini aldınız. 2. ve 3. şıkta saydıklarınızla ilgisi olduğunu sanmıyorum.

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Yuvadan ayrılmayan işçi-kraliçeler konusu ile benzer bir durum olabilir. Koloninin kraliçesi kolay kolay dışarı çıkmaz bence

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Yani bu durumda derine inersek pek çok ihtimal ele alınabilir fakat bunlardan en muhtemelen olanları; koloninin kraliçesi ya da kraliçelerinden birini almış bulunmaktasınız. Kraliçenin neden dışarı çıktığını bilemiyorum. Belki koloni transfer halindeydi, belki de başka bir şey vardı. Lakin kendim daha önce bu duruma Tapinomalar'da denk gelmiştim. Ya da uçuş yapmayıp, döllenmeyen ve koloni içerisinde işçi gibi hayatını sürdüren alatelerden birini aldınız. 2. ve 3. şıkta saydıklarınızla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Öncelikle ben de kraliçesi olduğunu düşünüyorum fakat kraliçenin dışarı çıkması için olağandışı bir durum olması gerek diye tahmine diyorum fakat orada da belirttiğim gibi her şey normaldi. Çevresindeki kolonilerin hepsi normaldi.

Ayrıca bildiğim kadarıyla alete kanatlı olanlara deniyor fakat kraliçemin kanatları mevcut değildi.

Ayrıca isteyerek olmasa da bir hata yaptım. Kolonide kalanlara yapabileceğim bir şey yok şuanda malesef fakat elimdeki kraliçeyi bırakmamam en doğrusu gibi geldi bana. Sizce ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Bir kaç fotoğraf da ekleyeyim hem messor diye düşünüyorum fakat o sırada cins tahmini de yapmış olursunuz.

Ekli dosyalar

• IMG_20220502_194022.jpg
    IMG_20220502_194022.jpg
    10.3 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20220502_194008.jpg
    IMG_20220502_194008.jpg
    15 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20220502_193951.jpg
    IMG_20220502_193951.jpg
    12.8 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Öncelikle ben de kraliçesi olduğunu düşünüyorum fakat kraliçenin dışarı çıkması için olağandışı bir durum olması gerek diye tahmine diyorum fakat orada da belirttiğim gibi her şey normaldi. Çevresindeki kolonilerin hepsi normaldi.
Dediğim gibi bunun nedenini bilemeyiz. Ama belirttiğim gibi, kendim daha önce kraliçelerin koloni dışında gezdiğine şahit oldum. Benim gördüklerimin transferden kaynaklandığını düşünüyordum. Sizinkini bilemiyorum, sadece tahmin yürütebiliriz şu an.
Ayrıca bildiğim kadarıyla alete kanatlı olanlara deniyor fakat kraliçemin kanatları mevcut değildi.
Bahsettiğim işçi olarak görev yapanlar döllenmemiş oluyor. Bu nedenle alate dedim. Her ne kadar kanatsız olsa dahi, işlev olarak alateden farkları yok.

Ayrıca isteyerek olmasa da bir hata yaptım. Kolonide kalanlara yapabileceğim bir şey yok şuanda malesef fakat elimdeki kraliçeyi bırakmamam en doğrusu gibi geldi bana. Sizce ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Bir kaç fotoğraf da ekleyeyim hem messor diye düşünüyorum fakat o sırada cins tahmini de yapmış olursunuz.
Cinsi Messor. Kraliçe olduğunu varsayarak konuşuyorum şu an. Koloniye tekrar götürebilme şansınız varsa bunu yapmanızı öneriyorum. Bunu yapma şansınız yoksa da karar size kalmış. Besleyebilir ya da salabilirsiniz. Fakat kolonilerden sonradan alınan kraliçeler yani patlatılan kolonilerin kraliçelerinin, genel olarak sağlıklı koloniler kuramadıklarına ya da öldüklerine şahit oldum. Kraliçeniz ölürse, yumurtlamazsa, yumurtlayıp yumurtaları beslemezse şaşırmayın kısacası.

Son düzenleme:

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Dediğim gibi bunun nedenini bilemeyiz. Ama belirttiğim gibi, kendim daha önce kraliçelerin koloni dışında gezdiğine şahit oldum. Benim gördüklerimin transferden kaynaklandığını düşünüyordum. Sizinkini bilemiyorum, sadece tahmin yürütebiliriz şu an.

Bahsettiğim işçi olarak görev yapanlar döllenmemiş oluyor. Bu nedenle alate dedim. Her ne kadar kanatsız olsa dahi, işlev olarak alateden farkları yok.

Cinsi Messor. Kraliçe olduğunu varsayarak konuşuyorum şu an. Koloniye tekrar götürebilme şansınız varsa bunu yapmanızı öneriyorum. Bunu yapma şansınız yoksa da karar size kalmış. Besleyebilir ya da salabilirsiniz. Fakat kolonilerden sonradan alınan kraliçeler yani patlatılan kolonilerin kraliçelerinin, genel olarak sağlıklı koloniler kuramadıklarına ya da öldüklerine şahit oldum. Kraliçeniz ölürse, yumurtlamazsa, yumurtlayıp yumurtaları beslemezse şaşırmayın kısacası.
Diğerlerine yapabileceğim bir yorum yok fakat sonuncusu hakkında malesef geri götürmem çok zor şehrin dışında bir yerden aldım. Sanırım dışarı salmam da kendi beslememden kötü olacak. O yüzden kendim beslemeyi deneyeceğim fakat bu kraliçenin işçileri çıktığını varsayarsak mantıken beslenmesi gerekiyor. Onu ne ile beslemeliyim.

Veya beslemeyip normal yeni uçuş yapmış bir karınca olduğunu umarak normallere yapılacağı gibi beklemeli miyim?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şekerli su ve un kurdunu keserek verebilirsiniz. Yumurtladığı için ve yumurtaları da yanında olmadığı için beslemeniz daha iyi olabilir. 1 defaya mahsus vermeniz yeterli olacaktır. İşçi süreci uzun sürerse tekrar verebilirsiniz.