Hocam etüt salonlarımız var orada bir kutu içinde duruyordu ancak kontrol için açtığımda hem tüpün soğuk olduğunu gördüm hem de kraliçem (trichomyrmex perplexus cinsi) büzüşmüş gibiydi kış uykusu moduna girmiş soğukluktan dolayı olması gerek ben de bu durumdan ötürü odama çıkardım ve dolaba koydum ancak odamda da havalandırmak için camı açtığımızda etraf soğuyor ve dolapta olduğu için sürekli sarsıntılara maruz kalıyor şimdilik idareten dolapta pamuğa sarılı şekilde duruyor ancak ne yapacağımı bilmiyorum.Hocam hiçmi koyacak yer yok? Daha çok detay verirseniz tavsiye verebilirim.
Sarsıntılar tüpe zarar verecek şekilde olmazsa sorun olmaz. Sıcaklık konusunda ise camı açtığınızda gelen soğuk havanın pamuğa sarılı tüpü direkt etkileyeceğini sanmıyorum ki zaten çok gerekli olursa kendisi kış uykusu moduna girer ama sağlığı açısından direkt ve ani soğuğa maruz kalmadığı sürece sorun olmaz.Hocam etüt salonlarımız var orada bir kutu içinde duruyordu ancak kontrol için açtığımda hem tüpün soğuk olduğunu gördüm hem de kraliçem (trichomyrmex perplexus cinsi) büzüşmüş gibiydi kış uykusu moduna girmiş soğukluktan dolayı olması gerek ben de bu durumdan ötürü odama çıkardım ve dolaba koydum ancak odamda da havalandırmak için camı açtığımızda etraf soğuyor ve dolapta olduğu için sürekli sarsıntılara maruz kalıyor şimdilik idareten dolapta pamuğa sarılı şekilde duruyor ancak ne yapacağımı bilmiyorum.
Hocam ilk defa bu türe bakıyorum ve gelişimi çok güzeldi kış uykusundan uyandırdıktan 1 hafta sonra hemen yumurtlamaya başladı şimdi tekrar 1 aylık bir kış uykusu canlının dengesini bozmaz mı sizceSarsıntılar tüpe zarar verecek şekilde olmazsa sorun olmaz. Sıcaklık konusunda ise camı açtığınızda gelen soğuk havanın pamuğa sarılı tüpü direkt etkileyeceğini sanmıyorum ki zaten çok gerekli olursa kendisi kış uykusu moduna girer ama sağlığı açısından direkt ve ani soğuğa maruz kalmadığı sürece sorun olmaz.
Hemen yatmaz kış uykusuna, sadece hareketleri yavaşlar.Hocam ilk defa bu türe bakıyorum ve gelişimi çok güzeldi kış uykusundan uyandırdıktan 1 hafta sonra hemen yumurtlamaya başladı şimdi tekrar 1 aylık bir kış uykusu canlının dengesini bozmaz mı sizce
Hocam aslında kış uykusuna 1 buçuk 2 ay yatırdım havalar da güzel gidiyordu bir anda soğudu tekrardan da yatırmak istemiyorum çünkü çok güzel verim alıyorum iyi yumurtluyordu tekrardan yatırsam canlı tehlikeye girer mi sizceSıcaklığı ayarlayamıyorsanız kış uykusuna yatırmak daha mantıklı. Bir şeye sarıp buzdolabına koyulabilir.
Hocam kendi kullandığım kazağımın içine koydum ama yetmedi anlamadım şaşırdım ben deKalın kumaş veya battaniye parçasına sarabilirsiniz.
Karıncaların kendi ürettikleri ısı çok değil kazak sadece kısa süreli yalıtım sağlar sizi onlara ısı sağlamanız gerkiyorki sıcaklık yükselsin.Hocam kendi kullandığım kazağımın içine koydum ama yetmedi anlamadım şaşırdım ben de
Hocam basit bir el feneri ile ısı sağlayabilir miyim sizceKarıncaların kendi ürettikleri ısı çok değil kazak sadece kısa süreli yalıtım sağlar sizi onlara ısı sağlamanız gerkiyorki sıcaklık yükselsin.
Girmez doğru bir şekilde yatırırsanız. 24 derece civarında stabil bir ortam sağlayamıyorsanız havalar ısınana kadar en makul olanı tekrar yatırmak gibi duruyor. Dengesiz sıcaklıklarda verimini kaybedeceğine en azından uykuda olur.Hocam aslında kış uykusuna 1 buçuk 2 ay yatırdım havalar da güzel gidiyordu bir anda soğudu tekrardan da yatırmak istemiyorum çünkü çok güzel verim alıyorum iyi yumurtluyordu tekrardan yatırsam canlı tehlikeye girer mi sizce
haklısınız sanki hocam ya en yakın zamanda tekrar yatıracağım sanırımGirmez doğru bir şekilde yatırırsanız. 24 derece civarında stabil bir ortam sağlayamıyorsanız havalar ısınana kadar en makul olanı tekrar yatırmak gibi duruyor. Dengesiz sıcaklıklarda verimini kaybedeceğine en azından uykuda olur.