Yurt dışından karınca ithalatı

Antquenn

Larva
Üye
Türkiye'de bulunmayan bir türün kraliçelerinden 20-30 tane alıp doğaya salsam bu bir suç mu olur? Bunun yasal yolları var mı? (Yapacağımdan değil merak ettiğim için soruyorum.)

Moderatör tarafında düzenlendi:

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet suç olur. Zaten bunu yasal olarak hiçbir şekilde yapamazsınız. Ekolojik dengeye zarar verebilirsiniz. Avrupa'da sırf bu yüzden bazı türler komple yasaklandı. Eğer beslediğini öğrenirlerse ceza kesiyorlar. Çünkü o türler çok hızlı yayılıp endemik türleri yok ediyorlar. Ben böyle bir şey yapmanızı tavsiye etmem. Eğer getirdiğiniz tür istilacı değilse ve ülkeye uyum sağlayamıyorsa ilk kışta ölür muhtemelen. Ya da diğer türler tarafından avlanarak ölür. Hem paranıza, hem zamanınıza, hem de karıncalara yazık olur.

Emir123

Media
Üye
Yasak, hadi yasak olmasa bile anca Messor barbarus, fln getirirsin onlarında tanesini 370tl civarına satıyorlar kargo ücretini geçtim, zaten yaşamaları çok düşük ihtimal birde büyük koloni olup drone üretmesi çitfleşmesi fln neredeyse imkansız, doğal dengeye çok büyük zarar, bakmak istiyorsanız türkiyede Nicobarensis fln satanlar var