Yumurtlamayan Kraliçeler

thewozz

Yumurta
Üye
Herkese selamlar.
Elimde 2 adet messor kraliçem var gayet sağlıklılar ekim ayından beri birlikteyiz ancak ikisi de yumurta yapmadı. Ortam sıcaklığı nadiren 20 derecelere indi daha aşağısı olmadı. Uzun bir süre olduğu icin arada şekerli yada ballı su ile besleme yapıyorum fakat havalarda ısınmaya başladı sizce karıncalarım yumurtlar mi ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz?

Not: fotoğraf eski ancak görünüşleri ve ortamları ayni olduğu icin ekledim ihtiyaç duyarsanız yeni çekimde yapabilirim.

Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_20241017_165917.jpg
    IMG_20241017_165917.jpg
    53.4 KB · Görüntüleme: 19
Moderatör tarafında düzenlendi:

Garanfil

Yumurta
Üye
Selamlar. Bu hobide tecrübeli birisi sayılmam ama bende geçen kasımda bi' messor kraliçesi buldum ve 3-4 günlük buzdolabında kış uykusuna yatırdım ocak gibi. Ardından geçenlerde Türkiye genelinde hava çok ısındığında bi' bakayım dedim napıyor bu arkadaş. 3 tane yumurtlamış bile. Şimdi merakla ilk işçinin çıkmasını bekliyorum çünkü çok düşük ihtimalde olsa kırmızı kafalı messorlardan olma ihtimali var :)
Son olarak ışık kaynaklarını tamamen kes ve hiç bir titreşimin olmadığı bir yere kaldır. Şu an havalar kapalı ve aşırı sıcak sayılmaz. Havalar 5-10 gün içinde tamamen ısındıktan sonra üstüne yine bi' 1 hafta ekleyip kontrol ettiğinde yumurtlamış olduklarını görmen kuvvetle muhtemel. İyi şanslar şimdiden. Bizide haberdar et

thewozz

Yumurta
Üye
Işık ve titreşim konusunda sorun olduğunu sanmıyorum. Ancak sesten dolayı strese girme ihtimalleri var mi? Genelde cok rahatsiz etmiyorum haftada bir kontrol ediyorum ama bulunduklari odada oyun oynuyorum va bazen fazla gurultu yapabiliyorum sizce bu durum stres kaynagi olabilir mi?

waynhen

Nanitik
Üye
Hocam kış uykusuna yatırmadıysanız ondan kaynaklı olabilir.Çünkü uçuşların son döneminde bulmuşsunuz ve o kraliçeler kendini kışa hazırladığı için yumurtlamaya biliyor.Keşke uykuya yatırsaydınız ama artık geçmiş.Uyku sadece yumurtalama için değil genel verimlilik için lazım.Biraz daha bekleyin bazı karıncalar 1 yıl sonra bile yumurtlayabiliyo. @Garanfil 'in dediği gibi şu anlık 0 titreşim ve 0 ışığın olduğu bı yere koyun.Sesten çok aşırı sorun olmaz.Koymadan önce bı ufak tohum ve şekerli su takviyesi yapabilirsin.Uzun süre olmuş gıdaya ihtiyacı olur.Sonrasında dediğimiz şeyleri yaparsan verim alacağınızı düşünüyorum.

egzotikçiftik

Pupa
Üye
Bu kadar uzun süredir yumurtlamadılarsa muhtemelen verimleri düşüktür yani çok sağlıklı değillerdir.

LordEymen

Yumurta
Üye
Herkese selamlar.
Elimde 2 adet messor kraliçem var gayet sağlıklılar ekim ayından beri birlikteyiz ancak ikisi de yumurta yapmadı. Ortam sıcaklığı nadiren 20 derecelere indi daha aşağısı olmadı. Uzun bir süre olduğu icin arada şekerli yada ballı su ile besleme yapıyorum fakat havalarda ısınmaya başladı sizce karıncalarım yumurtlar mi ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz?

Not: fotoğraf eski ancak görünüşleri ve ortamları ayni olduğu icin ekledim ihtiyaç duyarsanız yeni çekimde yapabilirim.

Şimdiden teşekkürler.
Çok düşük bir ihtimalle döl tutmamış olabilir dostum.