Yumurtlamayan crematogaster schimidti

Hasancık

Majör
Üye
Merhabalar,

Yakın zamanda etik olmayan şekillerde bir Crematogaster kraliçesi buldum. Bulma şeklim tamamen kaza eseri oldu ve isteyerek gerçekleşmedi. Kolonisinden ayırmak zorunda kaldım kraliçeyi. Fakat bulduğum zamandan beri yeni tüpünde yumurtlamıyor. Yaklaşık 10 gündür tüpte.

Bu kraliçe tekrardan sağlıklı bir koloni kurabilir mi? Gereken besin takviyesini yapıyorum.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Doğadan hazır koloniden alınan kraliceler çoğunlukla yumurtlamıyor yumurtlasa da koloni uzun sürede yine başarısız oluyor besin kabul etmiyorlar sebepsiz ölüm oluyor vs.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Merhabalar,

Yakın zamanda etik olmayan şekillerde bir Crematogaster kraliçesi buldum. Bulma şeklim tamamen kaza eseri oldu ve isteyerek gerçekleşmedi. Kolonisinden ayırmak zorunda kaldım kraliçeyi. Fakat bulduğum zamandan beri yeni tüpünde yumurtlamıyor. Yaklaşık 10 gündür tüpte.

Bu kraliçe tekrardan sağlıklı bir koloni kurabilir mi? Gereken besin takviyesini yapıyorum.
Koloni büyüklüğüne oranla önemli düzeyde işçi de almanız gerekirdi. Bu şekilde o kraliçenin uzun yaşayacağını sanmam.

gokdenizz

Nanitik
Üye
Verilen cevapların yeterli olduğunu düşünüyorum bende aynı şekilde katılıyorum sağlıklı olmaz

Hasancık

Majör
Üye
Koloni büyüklüğüne oranla önemli düzeyde işçi de almanız gerekirdi. Bu şekilde o kraliçenin uzun yaşayacağını sanmam.
anladım elimden geleni deneyeceğim yumurtlamazsa kraliçeye ölene kadar bakımını yapabilirim doğaya salarsam ölür diye düşünüyorum

Hasancık

Majör
Üye
Başka bir koloniden aynı tür işçi alsam acaba anlaşırlar mı? Veya bunun bir yöntemi var mı?