Yumurtasını Beslemeyen Kraliçe

Gross

Yumurta
Üye
Arkadaşlar türünü henüz tespit edemediğim bi kraliçem var yaklasik 2 aydır yumurtası var ancak yumurtada hiç bir sekilde ilerme yok bı arkadaşın tavsiyesi ile kraliçeye bir adet unkurdu verip ertesi gun uykuya yatırdım 20 günlük bi dinlenme amaçlı 22 Kasım'da uykusu bitti ve üstünden tam 2 hafta geçti bu gün yumurtaları halen duruyor ama aynı şekilde hiç bır ilerleme yok ne yapmam lazim veya kralice de mi sorun var yardımcı olur musunuz?

Zafer Murat

Minör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
22 günlük uyku yetmez. Daha da kotu duruma dusurmus olabılırsiniz. Fotografını atarsanız cinsine göre ne yapmanız gerektiğini söyliyebilir(im)iz

Gross

Yumurta
Üye
22 günlük uyku yetmezliği. Daha da kotu duruma dusurmus olabılırsiniz. Fotoğrafı atarsanız türüne göre ne yapılması gerektiğini söyliyebilir(im)iz
Fotoğrafıni net bir şekilde çekemiyorum tüpün dışı çok pis ve kraliçe diğer cinslere göre çok küçük ama Aphaenogaster cinsi olduğu kanaatindeyim. Ve 20 günlük uyku amacli değildi sadece dinlendirme amaçlıydı

Zafer Murat

Minör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Dinlendirme amaçlı onu bu mevsimde uyku tetiği vermiş olabilirsiniz. Dinlendirme amaçlı diye bir şey yok.

Muhammet18

Pupa
Üye
Yumurtaliyken yatirdiysani yumurtalar zarar görmüş olabilir ve apha ise yumurta gelişim sürece 2ye katlanır

İbrahim

Larva
Üye
Arkadaşlar türünü henüz tespit edemediğim bi kraliçem var yaklasik 2 aydır yumurtası var ancak yumurtada hiç bir sekilde ilerme yok bı arkadaşın tavsiyesi ile kraliçeye bir adet unkurdu verip ertesi gun uykuya yatırdım 20 günlük bi dinlenme amaçlı 22 Kasım'da uykusu bitti ve üstünden tam 2 hafta geçti bu gün yumurtaları halen duruyor ama aynı şekilde hiç bır ilerleme yok ne yapmam lazim veya kralice de mi sorun var yardımcı olur musunuz?
Benimde aphe kralicem var yaklaşık 4 ay sonra ilk işçisini çıkardı ve eğer çok fazla strese soktuysan gelişim süreci yavaşlamış olabilir

Musta

Yumurta
Üye
kışın yumurtalar çok yavaş büyüyor benim kolonimde 1 2 aydır larvadan pupaya geçemeyen larvalar var